Válassza az Oldal lehetőséget

KIRÁLYLÁNY-SZIVÁRVÁNY

KIRÁLYLÁNY-SZIVÁRVÁNY

Egyre nevetségesebbé válik ez az LMBTQ erősködés, ami épp ugyanolyan műbalhé, mint amilyen anno Kunhalmi és az érte aggódó citromdíjas Szél ajtós jelenete volt, vagy a Bangóné és Varjú László féle hasalós produkció. A foci EB-t vagy a Forma egyet nézve eszembe jut a Hooligans Királylány című nótájának refrénje, „Szemedbe nézek, egy gyönyörű szép szivárvány, szivárvány”. Aktuális, nem? „Csillog a fényben, mint síromon a márvány, a márvány”. Eszembe jut a középiskolai irodalom óra, verselemzés. Arról szólt ez a művelet, hogy a mű elolvasása után elkezd mindenki asszociálni, hogy „mit üzen a költő”. Mindenkinek szabad képzelete, hogy a szivárvány sírba tesz-e minket, vagy sem, viszont hogy egyre mérgezőbb ez a szimbólum, az bizonyos. S bár nem nemzőképes, de szaporodik. Lehet, hogy divat? Bár Hofival értek egyet, aki megmondta „nem várom meg, míg kötelező lesz”.

 

A gyermekvédelmi törvényt nagy valószínűséggel az ellene sivalkodók egyike sem olvasta, főleg nem Hamilton vagy Vettel. Nyilván a szponzoraiknak kell, hogy megfeleljenek, de azért ez mégis aggályos, hogy egy szuverén ország jogi szabályozásába. törvényeibe akarnak beleszólni anélkül, hogy annak bármely betűjével is tisztában volnának. De ha már így alakult, reméljük, hogy Bahreinben a nők egyenjogúságáért vagy a másságuk miatt bebörtönözött homoszexuálisokért is ekkora elánnal áll ki a két pilóta.

Pride. Az EU pénzeket lenyúló Cseh Katalin is ott pózolt szivárványosan Fekete-Győr Bandival. Mondjuk FeGyőrt még értem, hiszen érintettnek tűnik, no de a botmixeres EU ügynök csaló Cseh csak a mutatványért volt kint? Róla persze véletlenül sem asszociálnék a királylányra. Bereczkit viszont nem láttam pózolni a Pride-on. A helyi nyomentumos talán nem kapta meg a kötelező részvételről szóló belső körlevelet? Lehet, hogy lesz egy kis bünti is, amiért nem volt ott? Vagy ott volt, csak úgy ki volt festve, hogy nem ismerhette fel még a saját anyja sem? Mindenesetre gyanús ez a Bereczki, hogy nem láttuk az övéivel. Persze nem volt ott még Tüttő Kata sem, mert az általános nyomort és szegénységet vizionáló Budapesti alpolgármester épp Zakintoshon luxusnyaralva nyargalászott a tengerben egy lovon, de legalább szivárványosan mosolygott.

 

Ugye Önök is érzik ezt az ellenzéki ambivalenciát? Sírnak, hogy szegénység van, de luxusnyaralnak, Cannes-ba pózolnak a lopott EU-s pénzből, meg parádéznak a Pride-on. Térdelnek, zászlóznak. Ambivalencia ez, mint a Hooligans nótában. De vajon hány gyermeknek lesz sírja a szivárvány?

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások