Válassza az Oldal lehetőséget

Horváth Ákost húzza az örvény lefelé

Horváth Ákost húzza az örvény lefelé

Az előválasztási küzdelemben Kaposvár azért került most térképre, mert a néhai Kaposváriakért Egyesület tagjai és vezetői egymásnak estek.

Az ügy egyik főszereplője Horváth Ákos, aki nemrég bejelentette, hogy megzsarolták, ami miatt feljelentést is tett. A zsarolási ügy összefüggésben állhat azzal, hogy a kampányköltségek elszámolása annak idején nem ment zökkenőmentesen.

Az egyesület végelszámolását Takács Richárd egyesületi tag beadványára a bíróság indította el.  Az ügyben már azóta rendőrségi feljelentés is született. Takács sérelmezte, hogy őt kitiltották az egyesület ügyét tárgyaló közösségi oldalról, nehogy Horváth Ákosról terhelő tényeket oszthasson meg, közölve: „A lényeg, hogy a jövő héten már tanúként hallgatnak meg a Horváth Ákost, Fejes Istvánt, és Felder Frigyest érintő 2019-es Kaposváriakért Egyesületnél történt költségvetési csalással és közokirat hamisítással kapcsolatban felmerült gyanú kapcsán!”

Horváth Ákos nem tétlenkedett az elmúlt héten sem, rákapcsolt az alatta levő fa reszelésére. Egy helyi újságíró szerint hazugságspirálba kerülhetett azzal, hogy állította, nem vett részt egy kaposvári illegális gyorsulási versenyen, ahol majdnem tragikus lett a baleset vége, és nem biztatta a fiatalokat arra, hogy megválasztása esetén legalizálni fogja ezt a tevékenységet.

A többi baloldali párt képviselői egyébként elítélik Horváth kampánymódszereit, ahol „ellenérdekelt pártok helyi képviselőiről” beszél, és azt próbálja sejtetni, hogy azért támadják, mert ő a legesélyesebb – ám ezt nem támasztja alá semmi.

Szerintük a 2019-es önkormányzati választás idején Horváth Ákos nyakig benne volt abban, hogy az egyesület vezetőivel együtt a legális szavazás eredményét semmibe véve meghiúsították a törvényes listaállítást. Az előválasztási csata lebonyolításában jelentkező országos zavar szokás szerint felkészületlenül érte a helyi baloldali alakulatokat is.

Porig égették magukat azzal, hogy a saját érdekeik szerint való programot sem tudták megszervezni, ehelyett a Fideszre és a kormányra próbálják rátolni sikertelenségük okát. Az ország sorsáért való aggódásuk hiteltelenné vált, ígérgetéseik és a valóság köszönőviszonyban sincs egymással. Válságkezelésük pedig egyenlő a nullával.

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások