Válassza az Oldal lehetőséget

Frici strómanok mögé bújva mérgezi Kaposvár közéletét

Frici strómanok mögé bújva mérgezi Kaposvár közéletét

A közelmúltban az LMP politikusával, Felder Frigyessel szemben összeférhetetlenségi vizsgálat indult amiatt, hogy kiderült, a képviselő működtet egy internetes oldalt, amelyet önkormányzati képviselőként a törvény szerint nem tehetne.

Előkerült egy újabb bizonyíték is: egy kaposvári internetes oldal szerint banki kivonat és tanú igazolja, hogy valóban Felder Frigyes volt a kpsvr.hu mindenese – olvasható az oldalon, mely szerint azzal, hogy erről az összeférhetetlenségről nem tájékoztatta a közgyűlést, a méltatlanság kategóriájába esett, ami miatt az önkormányzat utólag is megfoszthatja a mandátumától.

Az előkerült bankszámla-kivonat bizonyítja: Felder a kpsvr számára médiatartalmat rendelt, és megbízást adott a kifizetésre, tehát szerkesztői és kiadói munkát végzett, amit a törvény tilt, amennyiben valaki önkormányzati képviselő. A számla kedvezményezettje elmondta, hogy a megrendelő és az átvevő is Felder Frigyes volt.

Az erről szóló  cikk írója a fentiek után arra a következtetésre jutott, hogy egy ideig már ebben a közgyűlési ciklusban is Felder volt a kpsvr.hu nevű médiatartalom-szolgáltató személyes közreműködője, képviselője. Arra is rávilágított, hogy gazdasági szolgáltatás jellegű volt a tevékenység, mivel voltak fizetett munkatársai 2019 eleje és 2020 novembere között a kpsvr-nak, akik nem tudni honnan és miből kaptak fizetést.

A gazdasági-üzleti sikerre irányuló tevékenység másképpen is megvalósult: 2020 októberében a Kultik mozihálózattal közösen tiszteletjegyes kampányt indítottak, mozijegyeket sorsoltak ki azért, hogy minél többen kövessék a Facebookon az oldalt, a kiadó Felder Frigyes magánszemély volt, aki nem mellesleg önkormányzati képviselő.

A történtekre az LMP egy közleményben reagált „Megbukott az összeférhetetlenség vádja Felder Frigyessel szemben” – címmel, amelyben igyekszik cáfolni a felmerült állításokat. A továbbiakban a közgyűlés megszüntette a Felder Frigyes ellen zajló összeférhetetlenségi eljárást.

Az oldal sérelmezi, hogy Felder „strómanok mögé bújva”, képviselőként – hamis impresszummal – próbál működtetni egy politikai „propagandaeszközt” önmaga és az LMP, valamint Horváth Ákos számára, így mérgezve a megyeszékhely közéletét.

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások