Válassza az Oldal lehetőséget

Varga a látszatát is kerüli a munkának

Varga a látszatát is kerüli a munkának

Hogy néz ki az átlagember egy hete? 40 óra munka ( ha nem kell túlóráznia) s némi pihenés. A legtöbben keményen dolgozunk, hogy biztosítsuk magunk és családunk megélhetését. Mert ez a normális. Az viszont egy csöppet sem az, hogy ha valaki olyan munkahelyen dolgozik, ahol mindössze hetente 16 órát kell dolgozni ( bocsánat 16X 45 percet, mert, hogy pedagógusról beszélünk) s még ennyire sem képes.

Jó fizetés, kényelmes munka, rengeteg szabadidő – Varga kiváltságos helyzetben van, mégsem becsüli meg. Cikkek sora mutatja be és rántja le a leplet az ellenzéki politikusról – Varga Istvánról, aki a serény tudós álcája mögé bújik, pedig igazi munkakerülő.

A Mandiner információi szerint súlyos panaszok érkeztek több esetben is a Kaposvári Egyetem vezetéséhez, Varga István oktatói munkájával kapcsolatban.

Az egyetem Kommunikáció- és Médiatudomány tanszékének vezetője, aki történetesen Varga főnöke először azt jelezte, hogy bár közel két hónapja ő a tanszék vezetője, még egy szót sem tudott váltani Varga Istvánnal, mivel az nem kereste meg, és nem tájékozódott a teendőit illetően, holott kötelessége lett volna.

Említette, hogy sokszor hiába kereste Vargát munkaidőben, az nem tartózkodott a szolgálati helyén. Majd egy újabb panaszlevélben közölte, hogy Varga a saját maga által vezetett napló szerint is ritkán volt jelen az egyetemen, és sokszor előfordult, hogy nem töltötte ki az előírt munkaidejét. Megállapította, hogy Varga figyelmen kívül hagyta főnöki utasításait.

Vajon más munkahelyen elnézik ezt a dolgozóknak? Más is megteheti, hogy nem jár be dolgozni, ha mégis besétál, akkor pedig idő előtt lelép. Ráadásul szóba sem áll a főnökével fittyet hány az utasításaira, mindezt lényegesen több pénzért, mint az átlag?

Persze, hogy nem. Egyszer kellene csak így viselkedünk, és másnap már nem kellene bennünk dolgozni. Vargának büdös a munka, nincs kedve máshoz, mint morzsákat szedegetni, a múltban élni, esetleg a jelenben kávéházak teraszán ücsörögni egy jó kávé mellett.

Napi 8, heti 40 óra meló? Ezt Varga hírből sem ismeri. Úgy tart a munkától, mint ördög a tömjénfüsttől.

Varga munkamorálja katasztrofális, fegyelmezetlen és megbízhatatlan munkaerő. Ha Varga heti 16 órát sem bír ki a munkahelyén, akkor mit szóljanak a kétkezi munkások, akik heti 40 vagy több órában dolgoznak akár kemény fizikai munkát, talán tűző napon, vagy hidegben kitéve az időjárás szeszélyeinek? Akár irodában robotol valaki, ott az utolsó percet is ki kell dolgoznia, sőt elvárt, hogy többet vállaljon.

És őket akarja képviselni a parlamentben? Azokat az embereket, akikről semmit nem tud, hisz fogalma sincs arról, hogy mi a munka, mit tehet egy dolgozó emberért. Persze, aki nem tud tojást tojni, még kritizálhatja a tyúkot. Varga is így gondolkodik: dolgozni ugyan nem tudok és nem is szeretek, de képviselni azért tudom a bérből és fizetésből élőket. Csakhogy mi ebből nem kérünk.

El sem tudjuk képzelni (pedig nagy a fantáziánk) hogy Varga mit csinálna Parlamentben. Ha az egyetemre nem tudott bejárni hetente néhány napra, hogy menne fel Budapestre? Mit csinálna parlamentben a sokszor éjszakákba nyúló szavazásokon? El se menne, vagy nagyokat aludna ott.

Gelencsér Attila minden települését végigjárta a választókerületének, többször is. Vargát vajon hányszor látnánk Kercseligeten, vagy Zseliskislakon? Egyszer sem ( Batéba talán elmenne, oda szívesen jár, bár nem az ő körzete, de a nagy munkakerülésben még arra sem volt ideje, hogy legalább a körzethatárokat megnézze)

Vargának a vizsgaidőszaktól fogva még több szabadideje van, hónapokig alig kellene bejárnia, májustól szeptemberig nincs is munkája, ráér lazsálni, és mindezt zsíros javadalmazásért.

A lap megszólaltatta Varga egykori diákjait is, akik enyhén szólva sem voltak fényes véleménnyel tanárukról. Elmondták, hogy nem igazán kedvelték, nem tartották korrektnek. Varga több alkalommal nyomult politikai véleményével, a tananyag helyett – emlékezett vissza egy régebbi hallgató, akit ez kifejezetten zavart.

Munkamorálját jól mutatja sportteljesítménye is. Ifjabb korában focizott, s legendák keringenek arról, hogy csak ácsorgott a pályán, elvárta, hogy kiszolgálják, helyzetbe hozzák. A gólpasszokat persze nagyon szerette, állni, várni egy jó passzra, aztán egyetlen mozdulattal learatni a sikert. Ez nagyon megy Vargának. A munkanélküli eredményből kellett volna ledoktorálnia.

Vajon milyen munkát végezne Varga az Országgyűlésben? Ezek után ki bízhat benne?

Vajon ez a szerény képességű, láthatóan lusta, „zs” kategóriás tanár, alkalmas lenne egy egész választókerületet képviselni? Most mondom: NEM.

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások