Válassza az Oldal lehetőséget

Az egészségügyről is hazudik Varga

Az egészségügyről is hazudik Varga

Ezek ugyanazok! Ágyszám- és kórházleépítő Kökény Mihály, mint fő egészségügyi tanácsadó most is ott van a szakmai bizottságokban. Csak most mást mond, mint amit korábban tett!

A második Gyurcsány-kormánynak három egészségügyi minisztere volt, Molnár Lajos (2006. június 9.–2007. április 6.), Horváth Ágnes (2007. április 6.–2008. április 30.) és Székely Tamás (2008. május 5-től). Molnár Lajos az SZDSZ frakciójában ült a parlamentben, de nem volt párttag. Horváth Ágnes 2007-ben lett SZDSZ-tag. Az egészségügy leépítése, a kórházi részlegek bezárása Molnár és Horváth miniszterségére esetek.

Molnár Lajos 2010-ben megjelentetett egy könyvet Miért lettem antipatikus cím alatt, amelyben azt írja, hogy „A MÁSODIK GYURCSÁNY-KORMÁNY MEGALAKULÁSA UTÁN RÖGTÖN NYILVÁNVALÓVÁ VÁLT, HOGY NINCS PÉNZ, EZÉRT MEGSZORÍTÁSOKRÓL KELL DÖNTENI, A LEGNAGYOBB ELVONÁS PEDIG AZ EGÉSZSÉGÜGYET ÉRINTETTE”.

A Gyurcsány-kormány bevezette a vizitdíjat, kórházakat záratott be, 16 ezerrel csökkentette a kórházi ágyak számát. Többek között bezárták: a „SCHÖPF-MEREI ÁGOST KÓRHÁZ ÉS ANYAVÉDELMI KÖZPONTOT, AZ ORSZÁGOS PSZICHIÁTRIAI ÉS NEUROLÓGIAI INTÉZETET (LIPÓTMEZŐ) ÉS A SVÁBHEGYI ÁLLAMI GYERMEKGYÓGYINTÉZETET BEZÁRTÁK, TOVÁBBÁ ÖSSZEVONTÁK, ILLETVE LEÉPÍTETTÉK A MARGIT KÓRHÁZAT, A BUDAI GYERMEKKÓRHÁZAT ÉS A JÁNOS KÓRHÁZAT.”

Különösen a Lipótmező bezárása váltott ki értetlenséget, majd pedig botrányt, hiszen Európa-színvonalú intézmény volt, és már 1868-tól működött. A döntés miatt rengeteg pszichiátriai beteg lett hajléktalan. Ezek miatt 8000 egészségügyi dolgozó elvesztette munkahelyét, nem volt elég eszköz, gyógyszer, mentőautó, orvos, ápoló. Tragikus helyzetbe került az egészségügy is, amit hosszú évek alatt sikerült kimozdítani a holtpontról, aztán megkezdődött az építkezés, a bérek rendezése, ahogy a gazdasági növekedés azt lehetővé teszi.

S most Varga István  önálló egészségügyi minisztériumot, egészségügyi minisztert, egészségügyi programot hirdet a kaposváriaknak! Ki hiszi el neki? Az elvtársai akkor is azt hazudták, hogy nem lesz leépítés, nem lesz megszorítás!

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások