Válassza az Oldal lehetőséget

Márki-Zay, a rezsiharcos amish

Márki-Zay, a rezsiharcos amish

Tök jó dolog lehet ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek lenni. Mondhat bármikor nyugodtan bármekkora baromságot, aztán annak az ellenkezőjét is. Mikor, hogy. Mikor milyen ing van rajta. Vagy inkább köpönyeg? Mert azt tudja rendesen forgatni. Ugyanabban a tempóban, ahogy a mondatait tekergeti.

Egyik nap hihetetlenül jobboldali, már-már korábban szavazott a Fideszre, mint ahogy az megalakult volna, aztán egyszer csak sosemvolt ő fideszes, de még Jézus is baloldali, akár csak ő.

El kell számoltatni a 2010 előtti kormányokat is, de legyen Ferié a legnagyobb frakció.

A rezsicsökkentés pedig eleve baromság. Aztán elismeri, hogy bizony nem kicsit járt jól vele.
Végül is, ha jobban belegondolunk, ő duplán jól járt, hiszen elméletben kevesebb vizet, áramot és gázt fogyasztott a saját rezsicsökkentése alapján. Nyilván nem mostak, fürödtek, gyertyával világítottak, a gázt pedig csak onnan ismerik, hogy azt a babfőzelék termeli.

Tökéletes amish életmód, amit sikeresen átvett a tengerentúlon töltött időkből. Erről a közösségről a Wikipédia is azt írja: “életmódjukat meghatározza, hogy többnyire nem használják a modern eszközöket, mint például elektromos árammal működő szerkezeteket vagy az autót.”

És itt van az eb elhantolva, kérem! A tökéletes Márki-Zay-féle rezsielmélet. Azt azért látjuk, van még mit finomítania mindennapjai során a rezsi megtakarításban, hiszen keményen használja például az internetet, és a kampányrendezvényekre se kettes létrával érkezik.

Ameddig viszont nem éri el a mesterfokozatú amish-harcos címet, addig bevallottan jó lesz az a fránya Fidesz által adott rezsicsökkentés szerény négyszáz négyzetmétere után.

Azt pedig egyenesen a saját szájával mondta, hogy még jól is járt vele. Aztán meg jól kijelentette Gulyás Márton Partizán című műsorában valamelyik lövészárokból: “nem változott az álláspontom, de soha nem mondtam eddig sem, hogy a rezsicsökkentést bárki meg akarná szüntetni vagy fel akarná forgatni, a Fidesz saját maga valószínűleg rákényszerül erre, mert ez teljesen tarthatatlan.”

Hogy is van ez akkor? Nem tudom, mi a valódi célja ennek a kettősbeszédnek, de ha a szavazóikat akarja rendesen megkeverni, elbizonytalanítani, akkor jó úton halad. Csak így tovább!

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások