Válassza az Oldal lehetőséget

A baloldal egy párhuzamos valóságban él

A baloldal egy párhuzamos valóságban él

A kaposvári baloldali online oldal, hogy ellent tartson a kormány újabb sikeres gazdasági lépéseinek, ismét negatív jövőképet festett le olvasóinak.

Az oldal és retorikája annyira hiteles, hogy elbotlik saját kijelentéseiben. Hetekkel ezelőtt már elkezdték annak a mantrázását, hogy magasak az üzemanyagárak, és ebből is az Orbán-kormány gazdagodik. A kabinet intézkedett, és befagyasztotta az üzemanyagárakat.

Ugyanaz az online oldal most azzal állt elő, hogy tönkre fognak így menni a benzinkutak, és krokodilkönnyeket hullattak a töltőállomás tulajdonosok miatt, hogy nekik kell megfizetni a kormány döntéséért- ahelyett, hogy üdvözölték volna a lépést.

Ez a „van sapka rajta-nincs sapka rajta” jelenség. Ugyanezek a baloldali megmondóemberek folyamatosan gyengítik a járvány elleni intézkedések hatékonyságát a folytonos kételkedéssel a vakcinákat, és a maszkhasználatot illetően, és riogatnak a kórházi várólistákkal is, olyan fénytörésben állítva be a helyzetet, mintha a kormányzat akarná, hogy az egészségügynek nehézségei támadjanak.

A már említett online oldal egyik üzemeltetője odáig jutott a szellemi hanyatlásban, hogy kérdést intézett az oldal követőihez, felkérve őket, csatlakozzanak negatív bemondásokkal a várólisták kérdésében, ám nagyon kevesen reagáltak.

A baloldal egy párhuzamos valóságban él, mivel egyáltalán nem vesznek tudomást a tényekről, hogy a kormány hatalmas erőfeszítéseket tett és tesz folyamatosan a magyar egészségügy minőségének emelésén.

Nem írják meg azt sem, hogy a világban mindenütt hatalmas terhet ró az adott ország egészségügyi intézményeire a járvány helyzet kezelése, szerintük Magyarországon a legrosszabb, és Kaposváron meg különösen.

Olyan emberekkel képtelenség konstruktív vitát folytatni, akiknek eleve betanult érvkészlete van, amelyet versszerűen, és menetrendszerűen alkalmaznak a megfelelő helyzetekben. Sokkal hitelesebb lenne a retorikájuk, ha néha elismernék a jobboldal sikereit, és hovatovább (ha egyáltalán van mivel) kigondolnának valami használható javaslatot bármivel is kapcsolatban, ami az országot érinti.

Az ismert recept: mondogatni valami rosszat, megállás nélkül, ha hazugság is előbb utóbb elhiszik. Ebben a dologban alábecsülték a Somogyiakat.

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások