Válassza az Oldal lehetőséget

Márki-Zay alakuló stábja kizárólag baloldali szakértőkből áll

Márki-Zay alakuló stábja kizárólag baloldali szakértőkből áll

A magát jobboldali keresztény politikusnak valló Márki-Zay Péter ismét bebizonyította, hogy igazából a baloldal embere, amikor megnevezett néhány tagot abból a szakértői csapatból, amely a választási programért felel.

Az alakuló stáb mostanra már tele van a 2010 előtti balliberális világ szakértőivel. Jól látható, hogy a „jobboldaliság” csak olcsó kampányfogás volt a hódmezővásárhelyi polgármester részéről. Márki-Zay új támogatója Bojár Gábor, aki 1989 előtt, a kommunista rendszer által biztosított állami beruházások által alapozta meg milliárdos vagyonát. A Graphisoft alapítója 1998 és 2005 között a Soros-alapítvány kuratóriumi tagja is volt, és Gyurcsány Ferenc feltétlen hívének számított.

Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke monetáris kérdésekben ad majd tanácsot Márki-Zaynak. Király ahhoz a balliberális közgazdászkörhöz tartozik, akik jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország 2008-ra súlyos pénzügyi válságba került.

Komáromi Zoltán, a DK egészségpolitikusa, háziorvos az egészségügyben tesz javaslatokat a baloldal közös kormányfőjelöltjének. Gyurcsány Ferenc egészségügyi szakértője tavaly azzal került a köztudatba, hogy megpróbálta elbizonytalanítani az embereket a koronavírus elleni oltásokban.

A csapat tagja továbbá Fleck Zoltán gyurcsányista jogszociológus, aki felállított egy közjogi tanácsadó testületet, amely az alkotmányos kérdésekkel és a közjogi átmenettel foglalkozik. Azzal a véleményével lett ismert, miszerint a baloldalnak kétharmad híján, egy esetleges sima többség esetén a „jogállam tiszta érvényesülésének időleges felmondásáról” is el kell gondolkodnia.

Némiképp kivételt képez a felsoroltak közt Steinmetz Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője, olimpiai bajnok vízilabdázó, aki a sportpolitikában ad majd tanácsokat a hódmezővásárhelyi polgármesternek, aki megemlítette még az elmúlt években a baloldallal együtt politizáló Bod Péter Ákos közgazdászt, az MNB korábbi elnökét is, akitől szívesen fogad tanácsokat.

Az unalomig lehetne ismételni, hogy a baloldali szakértőkkel csak a baloldali módszerek kaphatnak előnyt a döntésekben, úgy, mint a rezsicsökkentés megszüntetése, a megszorítások, újabb adók kivetése, és folytathatnánk a sort.

De nem ismételjük, mert senki nem akar a saját maga ellensége lenni, mi magyarok jót akarunk magunknak és országunknak is. A felsorolt szakértők zöme egyszer már kudarcot vallott, nem érdemes még egyszer próbálkozni velük.

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások