Válassza az Oldal lehetőséget

Porba tiport jogok

Porba tiport jogok

Az előválasztásnak csúfolt ellenzéki képződmény nem más, mint egy adatgyűjtés és listázás, ezt már mindenki tudja, talán még a megvezetett ellenzéki szavazók is.

A cirkusz porondmestere Gyurcsány Ferenc, a befutó pedig Dobrev kegyenc. Most viszont fény derült egy durva csalásra, személyes adatokkal való visszaélésre is.

A Gyurcsányi Nagycirkusz első felvonásban Kínai, Brazil, meg ki tudja hová való hackereket kiáltott, amikor az adatgyűjtő rendszerük egyszerűen lefagyott. Nem, semmi túlterhelés, semmi támadás nem történt, egyszerűen ezek a szánalmas alakok még egy ilyen átverő show-t sem képesek zökkenőmentesen lebonyolítani.

Ennyire tehetségtelenek. Képzeljék el, hogy ezek akarnak országot irányítani, mikor még a saját szavazóik átverését szolgáló rendszert is képtelenek irányítani.

A második felvonás kicsit jobbra sikerült. A csekély részvételt tükröző adatok egyik pillanatról a másikra megtáltosodtak, és hirtelen többszázezerrel nőtt a voksok száma. Ki tudja, talán hirtelen feltöltötték Gyurcsány kegyenceire becsalt szavazatokat?

A harmadik felvonás a legfurcsább. A nagy nehezen összeverbuvált, magukat önkéntesnek nevező aktivisták óránként kétezer forintot kapnak zsebbe, adómentesen, teljesen feketén. Nyilván motiválni kell őket, hiszen ingyen még az ellenzéki sem szeret hülyének állni, hát még bűnsegédnek.

Feladatuk a következő:
-elkérik a személyi igazolványt, majd a QR kódot szkennelik
-a szavazólap QR kódját is szkennelik
-szavaztatnak a szavazólapon

Ugye Önöknek is feltűnt, hogy a két QR kód szimplán összekapcsolható, és ezzel már be is azonosították, hogy ki kire adta a voksát?!

Ugye Önöknek is feltűnt, hogy a beszkennelt QR kód alapján az összes személyes adathoz hozzájutnak, azt tárolják, és bármire fel is használhatják?! Ugye Önöknek is megfordult a fejében az, hogy a személyes adatok pontos ismeretének és a pártpreferenciának birtokában egy későbbi jelöltállításhoz fel tudják használni a személyes adataikat, de talán még választási csaláshoz is?!

Ugye Önök is látják, hogy az ellenzéki előválasztásként megjelenített adatgyűjtés durván aggályos a személyes adatok védelméhez fűződő jog, valamint a választás anonimitása tekintetében?! Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény szerint a szavazatunk szenzitív, azaz érzékeny adat!

A személyi igazolványunk QR kódja és a szavazólap QR kódja alapján az előválasztáson csalárd módon, szenzitív adatokat gyűjtenek! Ez pedig nem más, mint durva jogsértés! Az ellenzék jogsértően listázza, hogy ki kire adta le a voksát, itt pedig elvész a szavazásnak a törvény által biztosított anonimitása! 

Ugye Önök sem szeretnének csalás áldozataivá válni? Ugye Önöket is zavarná, ha később nyilvánosságra kerülne az, hogy kire szavaztak? Hát akkor kerüljék el messze az előválasztási csalást.

 

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások