Válassza az Oldal lehetőséget

Bekerültünk az rtl-be…

Bekerültünk az rtl-be…

Ha kell egy kis balhé, akkor elmegyünk vidékre! Mindent a nézettségért… Ilyen a magyar médiavilág Aztán az sem baj, ha nem igaz dolog, vagy nem éppen úgy igaz! A lényeg az, hogy jól hangzik! Ja, hogy már a kérdéssel is lehet hazudni? Hát persze. Fogalmazni tudni kell…

Most nekem itt és most állítólag nagyon kellene szégyellni magam! S Kaposvárnak is, úgy, ahogy van! Me’ azt mondta a rtl, hogy van nálunk itten egy asszony, aki „szendvicseket oszt a hajléktalanoknak Kaposvár belvárosában, ezért rendszeresen zaklatják a hatóságok. Ja! Ráadásul évek óta segíti a rászorulókat, és nemcsak őt, a hajléktalanokat is folyamatosan igazoltatják. Állítása szerint a rendőrök ígérték: addig fogják ellenőrizni őket, amíg el nem takarítják az otthontalanokat. A rendőrség ezt tagadja, azt mondják, azért intézkednek, mert a hajléktalanok zavarják a lakókat.”

Az első része az állításnak igaz: segíti a hajléktalanokat. Az persze más kérdés, hogy 2021-ben egy házi kvázi kifőzde működtetésével – ellenőrizetlen körülmények között meg lehet-e ezt tenni? Mert szép dolog az önzetlenség, az így-úgy összegyűjtött maradék élelmiszer, de azért – éppen a hajléktalanok érdekében is – vannak közegészségügyi, élelmiszerbiztonsági szabályok. Mert mi van, ha baj van?

A zaklatás már nem stimmel! A hajléktalanok ellátásának számos útja, módja van, de az nincs közte, hogy egy belvárosi közparkban tanyát lehet verni tisztálkodási és higiénés feltételek nélkül. A közpadokat sem lehet kisajátítani, sem alvásra, sem terülj-terülj asztalkámra. A rendőrségnek igaza van, a parkban élő hajléktalanok zavarják a lakókat.

Aztán hogy mi is az „rtl-műsor” igazi célja? Ki tudja? Mert eredménye eleve nem lehet, azon túl, hogy egy kicsit azért meghurcolják Kaposvár nevét! Mert az ilyenért idejön az rtl, ha munkahelyteremtő beruházást adnak át, az úgy se fér bele. Csak a balhé! Mert az rtl ahogy jön, el is megy… Mi és a probléma meg itt maradunk. Mert azt ugye el sem gondoljuk, hogy mit forgatna az rtl, ha a saját székháza előtti parkban élő hajléktalanokról lenne szó…

A panaszkodás a szegény ember kenyere! Csak abból, nem lesz kenyér… Semmi sem lesz. Mindaddig, amíg az illetékesek nem találnak végleges megoldást a problémára! De ehhez két fél kell!

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások