Válassza az Oldal lehetőséget

Fudan: igazság fröccsent a moslékosvödörtbe…

Fudan: igazság fröccsent a moslékosvödörtbe…

Nem nyugszik a kaposvári ezalényeg című moslékosvödör, amelyek az újratöltéséről ifjabb Páva, Bajnai, Ficsor és Szigetvári, azaz a Gyurcsány-tandem gondoskodik. Eddig csak egy közutálatnak örvendő okoskát fizettek, aki működtette a helyi hazugsággyárat, de ez nem volt elég. Úgy látszik, még több kell! Hát megkaptuk! Szóval azt írja a moslékosvödör: Orbánnal együtt Gelencsér is behódol a Fudan kémegyetemnek!. Na, ja… Meg hogy „az unokáink unokái is nyögni fogják azt a hitelt, amit a kaposvári emberek nyakába varrnak”. Na, ja…

Az egy dolog, bár tényleg idegesítő, hogy  balliberális ellenzék mindig hazudik, hazudik, hazudik és teljesen hülyére veszi az embereket. Aki beveszi ezt a dumát megérdemli! De nézzük akkor a tényeket!

A Fudan-projekt a jelenlegi tervek szerint egy sajátos, Kína által támogatott pénzügyi konstrukció. Ennek az a lényege – szóval ezalényeg, s nem a moslékosvödör – , hogy egy közérdekű vagyonkezelő alapítvány jön létre, amelybe Magyarország egy telekkel és 100 milliárd forinttal száll be. Ez az alapítvány lesz az egyetem tulajdonosa, irányítója és felügyelője. Kína a saját pénzéből, a saját cégeivel, a saját embereivel, a saját tervei alapján kulcsrakészen felépíti az egyetem valamennyi épületét és infrastruktúráját összesen 450 milliárd forintért. Ezt Kína átadja az alapítványnak! Az alapítvány ezt átveszi és a 450 milliárd forintot az utolsó fillérig visszafizeti. Tehát az alapítvány fizeti vissza az összeget, s nem pedig a magyar állam! A magyar költségvetést tehát összesen 100 milliárd forint és a telkek értéke terheli. Ezért ennek arányában a magyar állam szerepet kap a kuratóriumban!  A magyar adófizetőket tehát a “kölcsön” visszafizetése semmilyen formában nem érinti!!! A 450 milliárd kölcsönt a közös magyar-kínai kuratórium által irányított egyetemnek kell visszafizetnie az évek során részben a tandíjakból, a saját bevételeiből, részben a kutatás-fejlesztési projektek által kitermelt haszonból.

Ennyi! A többi csak hőzöngésre ösztönző hazugság! És persze lehet szidni a világ 34. legjobb egyetemét idehozó Orbán-kormányt! A Fudanon nem lesznek gender-szakok, de lesz, orvos-, műszaki mérnök- és informatikus képzés… Ennyit a kémegyetemről!

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások