Válassza az Oldal lehetőséget

A Békemenet csapás volt a balliberálisoknak

A Békemenet csapás volt a balliberálisoknak

Az október 23-ai több százezer főt felsorakoztató Békemenet óta a baloldal nem tud megnyugodni, egymást érik a sajtóban és a közösségi oldalakon az önjelölt matematikusok és számlálók bemondásai arról, hogy miért nem volt igaz az a tömeg, amit egyébként mindenki láthatott.

Márki-Zayt annyira szíven ütötte a jobboldali megemlékezés, hogy egyenesen kijelentette, „a Békemenet gyűlölködés volt”.

Ugyanakkor azt is láthattuk, hogy a baloldali megemlékezéseken nagyon kevés érdeklődő volt. A kormányoldallal szemben- amely koherens világképpel, valós kormányzati teljesítménnyel és határozott, világos kampánnyal áll fel -egy olyan gyurma van a baloldalon, amiben összedolgozták az egymással nem kompatibilis álláspontokat, személyeket és pártokat – véli Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója, aki szerint csapás volt a balliberális oldalnak a több százezres Békemenet, amivel „a kormányoldal feljött a pályára”.

Márki-Zay Péter könnyen lecserélhető, nem önálló, nem a maga ura, nincs mögötte bázis, azt kell képviselnie, amit a többi politikai párt akar.

„Gyurcsány Ferenc és az európai egyesült államokat zászlajára tűző, bevándorlást támogató Demokratikus Koalíció nem az a párt, amelyik hajlandó beadni a derekát önjelölt politikusoknak, ha ideológiai kérdésekről van szó” – mutatott rá.

Márki-Zay egyébként is nyíltan bevándorláspárti, bevallottan nem akar konzervatív kormányzást, és a jobboldaliságáról annyit, hogy kijelentette, azért dolgozik, hogy Gyurcsány pártja a legerősebb kormánypárti frakció legyen.

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások