Válassza az Oldal lehetőséget

Bedobta a törülközőt Karácsony

Bedobta a törülközőt Karácsony

Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt az előválasztási ketrecharcban bedobta a törülközőt, az ellenzéki szavazók jó részének okozva hatalmas csalódást.

Azzal, hogy 2021. október 8-án rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette, befejezi miniszterelnök-jelölti kampányát, illetve visszalép az előválasztás második fordulójától beismerte, hogy csak egy eredménytelen, fajsúlytalan bábu volt Gyurcsány Ferenc show-műsorában.

Megpróbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, hogy miért állt el az előválasztási kampány második fordulójától, ám csak szánalmas magyarázkodásra futotta, mondván, hogy ő nem a hatalom megszerzése miatt állt rajtvonalhoz.

Ezt valaki elhiszi neki? Remélhetőleg kevesen. Félszegen hozzátette – és a glória felragyogott a feje felett – azt is tudja, hogy ez a döntés nem róla és nem Márki-Zay Péterről, nem a hatalomról, hanem Magyarország újraegyesítéséről szól.

Ha valaki figyelemmel kísérte az előválasztási cirkuszt, az biztosan tudja, hogy ez az ellenzék, ezek a politikusok teljességgel alkalmatlanok bármekkora csoport egyesítésére is. Ha már három közülük összeáll valami miatt, abból jó esetben kettő egy felé tart, de a harmadik másfelé kacsingat. Rossz esetben pedig hamar kiderül, hogy hárman három felé húznak.

A hétvégén elkezdődik az ellenzéki előválasztás második fordulója, amelyen már csak két név játszik: Dobrev Kláráé és Márki-Zay Péteré, akik viszont megosztják az ellenzéket. Márki-Zay már el is hitte magáról, hogy ő a befutó, de szerencsére a valóság vonata elrobog mellette. Látható, hogy a baloldali választópolgárokat sem lehet tovább az orruknál fogva vezetni, sokan már nem hisznek nekik, nem szívesen szavaznának sem Dobrevre sem Márki-Zayra.

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások