Válassza az Oldal lehetőséget

VargaFakír és a döglött ló

VargaFakír és a döglött ló

Ha megdöglött a lovad, szállj le róla – mondta egykor a dakota indián! Ám szegény azt nem tudhatta, hogy majd egyszer, a távoli, modernkori Magyarországon lesz egy olyan későn érő politikuspalánta, akiknek minden vicc új, s fogalma sincs arról, hogy miről is beszél egy igazi indián. Hát persze, más a nyelvjárás, azért nem értik egymást! S valóban nagy különbség van egy dakota indián és egy DK-s indián között!

VargaFarkír, a DK-s indián úgy tetszik, mégsem hitt a hazudós nép szavának, ezért személyesen ment el megnézni a kaposhomoki kerékpáros utat. Szó szerint ezt írta: (biztos nem fizettek érte, ezért rövid…) „Kaposhomokon jártam. Autóval mentem, de nem is baj, mert kerékpárútnak látszó szakaszt nem találtam.” Ennyi! Kár, mert például elővehette volna újdonsült pártjának a döglött ló esetére vonatkozó intelmeit! Ebből megtudhatta volna a teendőket. Például: szerezz egy erősebb korbácsot, vagy nevezd át a döglött lovat “az élet kihívásaival küzdőnek” vagy éppen ecseteld a döglött ló előnyeit, mint hogy kevesebb zabot eszik, és kevesebb gondozást igényel. No, de ne is kalandozzunk tovább a Gyurcsány-párt intelmei között…

Térjünk vissza a lényegre! Mi is írt Fakír? Ezt: „Autóval mentem, de nem is baj, mert kerékpárútnak látszó szakaszt nem találtam.” Hát, ha ez tényleg így van, akkor kedves Pistám ez nagyon nagy baj! Mert ezek szerint van jogsid, de mégsem vetted észre a kerékpárutat jelző táblákat, így azt sem láttad, hogy egy 30 kilométeres sebességkorlátozással védett úton haladsz (a kerékpáros út miatt), s talán még a fekvőrendőrön is úgy átugrattál, hogy az felsikított?

No, persze, ha ismernéd az úttörvényt és a pályázati kiírást, akkor tudnád: egy ilyen adottságú településen ilyen a kerékpáros út!!! Erről az „útról” azért jó lett volna egy nyilvános videó, mert az alapján a rendőrség elmagyarázta volna neked egy kis büntetés kíséretében, hogy hol is jártál.

Szóval kár volt újra meglovagolni ezt a döglött lovat! Mert a döglött ló esetére vonatkozó DK-s intelmekből már csak egy maradt: rúgd ki a lovast!

 

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások