Válassza az Oldal lehetőséget

Vona Gábor osztja a moslékkoalíciót

Vona Gábor osztja a moslékkoalíciót

Az ellenzéki koalíciót fenyegető veszélyekről értekezett közösségi oldalán Vona Gábor, aki szerint az egész előválasztási felhajtásnak akkor lesz egyedül értelme, ha sikerül legyőzniük Orbán Viktort, ám ha veszítenek, az az összefogás szétesését és több párt bedőlését is eredményezheti.

Vona öt pontban szedte össze az általa legveszélyesebbnek tartott buktatókat, elsőként említve az ellenzék előtt álló időszakban az egymáson ejtett sérülések kezelését. Szerinte az összefogás sohasem volt egy masszív dolog, az előválasztás személyes konfliktusai miatt pedig „mára inkább egy sérelmek, sértődések és bosszúvágyak szabdalta lyukacsos sajtra emlékeztet, amely meleg szituációkban könnyen megolvad és szétfolyik.”

A második pontban a közös víziót említi meg, rámutatva, hogy az ellenzéknek valamiféle közös programot kéne végre letennie az asztalra. Megemlítette az előválasztás előtti hatpárti programot, amelyben szerinte az évek óta ismételgetett paneleket olvasztották össze, így pusztítóan unalmas lett. Hozzáfűzi, hogy Márki-Zay Péter is összetákolt egy sajátot, amelynek azonban van jó néhány zavaró része. Tehát az ellenzéknek nincs egy darab megbízható kormányzati víziója sem.

A harmadik pontban azt írja, a jövő szempontjából nagy jelentősége van a 106 egyéni képviselőjelöltnek, akiken a választás végkimenetele múlik. Szerinte a 106 jelölt bármelyikének lecserélése az előválasztás eredményét tenné zárójelbe. Közölte, „106 feddhetetlen hosszútávú akadályfutóra volna szükség. Bármelyikük bukik, mindenkinek fájni fog.”

Negyedik pontban a DK-MZP viszonylatában arról ír, hogy az előválasztás döntőjében MZP – az egyébként nem alaptalan – Gyurcsány-fóbiára építette stratégiáját, de ami az előválasztásban sikeres kampányelem volt, az országos választási küzdelemben súlyos problémává nőhet. A DK-elnök baljós és fenyegető megnyilatkozása – „előbb többség, majd utána választunk kormányfőt” – arra mutat, hogy Gyurcsány Ferenc elkezdte fenni a kést, amit majd Márki-Zay hátába kíván döfni.

„A Fidesz által felfestett Gyurcsány-show lemászott a falról, és ez egyáltalán nem bohózat. Feri nem akarja még egyszer elk*rni, és ezt a meccset még jövő áprilisig le szeretné játszani. Ha eldurvul, az egész ellenzéki összefogást magával ránthatja a mélybe.” – véli Vona Gábor, aki legvégül, az ötödik pontban azt írja, az áprilisig tartó időszak legnagyobb tehertétele valószínűleg a listaállítás lesz.

„Ennyi szereplővel, ennyi éhes szájjal pedig, ami az összefogásban van, nemcsak, hogy igazságos, de elfogadható lista sem születhet. Annyi lesz a sértődés, mint égen a csillag.” – írja.

Szerinte két lehetőség közül választhatnak, vagy előre hozzák a pártok a listaállítást, hogy minél hamarabb túl legyenek rajta, de ezzel sok ember veszítheti el a lelkesedését, vagy válhat ellenséggé, vagy pedig a lehető legkésőbbre tolják, amely által ugyan egyben tartják csapataikat, de akkor meg épp a hajrában pattanhat el a cérna. Hozzáteszi, hogy MZP saját frakciót akar, saját listás pozíciókat. „Minden egyes hely esetén, amit a pártok átengednek neki, valakinek a hatpárti összefogásból összetörik a parlamenti álmait. A listahely tehát a politika drogja, a gyengébbek teljesen megkattannak tőle, az erősek meg elszállnak.” – írta.

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások