Válassza az Oldal lehetőséget

Fakír a közhelykirály, avagy akinek még a munkahelyteremtés sem fordult meg a fejében

Fakír a közhelykirály, avagy akinek még a munkahelyteremtés sem fordult meg a fejében

Kezembe akadt az ebül szerzett Apró villa Shrek-fejű bitórlójának, Dobrev Klárának, és a DK kaposvári jelöltjének, Varga Fakír Istvánnak a szórólapja, amelyben bemutatják a Somogy 1. választókörzetre vonatkozó programjukat, illetve annak fő pontjait. Először csak néztem, néztem, és hangosan megkérdeztem, ugye ez most vicc? Fakír elvtárs bölcsődék építése és munkahelyek teremtése helyett digitalizálni akar.

Sajnos nem vicc. Varga Fakír elvtárs bár volt újságíró, meg egyetemi oktató, melyek humán beállítottságra vallanak, a közhelyek mocsara mégis lehúzta őt. A programnak nem nevezhető valami csupán három közhely szintű megállapítást tartalmaz, de remekül tükrözi a DK nihilista gondolkodásmódját.  Semmi konkrétum, semmi tényszerűség, csupán elméleti síkon való ötletelgetések. Nem program ez, csupán valami bárgyú álmélkodás, ami nemhogy egy képviselőjelölti programba nem illeszkedik, de még egy szimpla mellébeszélésnek is gyenge. Ha megkérte volna Huszka haverját, bizonyára 3 perc alatt különbet rittyentett volna, pedig ő is inkább csak egy szellemi apokalipszis.

Az első programpont lényege, hogy „Fűzzük még szorosabbra a szálakat” az Egyetemmel. Bizonyára a kaposváriakat pont az érdekli, hogy a szoros szálakat még szorosabbra fűzzük. Mint ha ettől többet keresnének az emberek, vagy épp nőne a foglalkoztatás a körzetben, esetleg több és jobban fizető munkahely települ ide. Vagy épp jobb lesz a környezet infrastruktúrája, de nem. Fakírnak a szálak még szorosabbra fűzögetése a fontos. Mi ez, valami szövőlepke?

Második programpontja, hogy a Zselic helyi gazdaságát összekapcsolja a turizmussal. Újabb közhely, és nyitott kapu, amit dönget. A FIDESZ-KDNP kormány jóvoltából pár éve épült meg a nagysikerű Zselici Csillagpark, pár hete pedig megkezdték a Zselicet átszelő kerékpárút építését, amely Kaposvár és Szigetvár közt halad majd át a Zselicen, erősítve ezzel a térség turisztikai lehetőségeit. A helyi gazdaság számára pedig a fejlődő infrastruktúra ad lehetőséget, meg a helyi munkahelyek, de Vargát ez már nem mozgatja. Magasról tesz a munkahelyekre, bérekre, egyetlen szót sem ejt infrastruktúráról, sem útépítésekről, támogatásokról, a vidéki családok helyben tartását elősegítő beruházásokról, a vidéket támogató elképzelésekről. Nem, ez helyett a hagyományokról tol a választók elé egy sercintésnyit. Nem inkább a falvak iskolával és bölcsődével való ellátottságát kéne fejleszteni? Ja, hogy azt a jelenlegi kormány már javában csinálja. Igen, így valóban kínos lenne ezt firtatni a DK-nak. Helyette marad a mellébeszélés.

A harmadik ponthoz érve már egészen biztos voltam benne, hogy ez a DK-szolga sem normális. Mit gondolnak, számára mi a legfontosabb? Nem, még mindig nem a gazdasági stabilitás, a vidéki családok támogatása, nem is a bérek vásárlóerejének emelése, nem is a munkahelyek számának növelése, nem is az élhetőbb környezet alakítása, nem is az utak, járdák felújítása, de még csak nem is a környezetvédelem. Na, akkor mi lehet az? Na, mi? Nem fogják elhinni, mire akarja eldobrevolni az adófizetők pénzét! „A lakóhelyünk múltjára vonatkozó emlékek, dokumentumok” digitalizálására! Tessék mondani, ez alatt mit is ért? Ez egy „nesze semmi fogd meg jól” ígéret, amire el lehet majd költeni adófizetői milliárdokat, hogy a Dobrev-klán ismét kitömhesse a zsebeit?  Esetleg az egykori TV-s Fakírnak van némi szkennelési kapacitása, és laponként százezerért beszkennelgeti majd a Kádár-korszak címlap-sztorijait a Somogyi Néplapból? Üres a zsebed, Fakír, aztán feltöltenéd? Elég gyorsan megtanultad Gyurcsányéktól a jó pénzért való semmittevést.

Ezzel a programmal a választókat nem fogod tudni átverni, bárhogy is erőlködsz a DK-s gazdikkal együtt. Ez a ti bajotok, hogy ennyire lenézitek a vidéki embereket. Azt hiszitek, hogy bevesznek egy ilyen programot, aminél még egy vásári rikkancs rikácsolása is hitelesebb. Ezzel a pocsék DK-s dumával még addig sem leszel képviselő, mint Huszka barátod volt.

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások