Válassza az Oldal lehetőséget

Jövőre kétszázezer lesz a minimálbér

Jövőre kétszázezer  lesz a minimálbér

 Hiába való volt akkora energiákat fektetni a baloldalnak a magyar gazdasági helyzet savazásába, csak magukat égetik szénné, a valóság az, hogy a kormány igyekszik minden lehetséges módon a hazai gazdaságot felemelni.

Ha a baloldali politikusokon múlna, az ország munkavállalóinak nagy része külföldön dolgozna, és talán soha nem jönne haza. Orbán Viktor kormányának érdeme, hogy a hazai foglalkoztatás a rendszerváltás óta tapasztalt legmagasabb szinten van. A munkavállalók jókora béremelésre számíthatnak jövőre, a legkisebb keresetek húsz-húsz százalékkal nőnek.

Megállapodtak a szociális partnerek a 2022-es minimálbér és a garantált bérminimum összegéről, így az előbbi bruttó kétszázezer forintra, utóbbi bruttó 260 ezer forintra emelkedik, tehát a magyar családok nagyobb mértékben részesülhetnek a gazdasági növekedés eredményeiből.

A kabinet 13 százalékra csökkenti a szociális hozzájárulási adót- ebbe beleolvad a szakképzési hozzájárulás. Az is könnyítés a béremelések végrehajtásához, hogy a kisvállalati adó tíz százalékra csökken januártól.

Az érdemi bérfelzárkóztatás a munkavállalók jelentős részének keresetére hatással lesz, mivel a magasabb bérkategóriákban is kikényszeríti az emelést. Lehet a balliberális oldalon sivalkodni, ám a valóság szembe megy velük. Míg Gyurcsány Ferenc kormányának idején csak elvettek tőlünk, emelkedett a rezsi, ránk szabadították a bankokat, a devizahiteleket, addig az Orbán kormány senkit sem hagy az út mellett. A cél az, hogy év végéig egy több évre szóló bérmegállapodásról is megegyezzenek a szociális partnerek és a kormány.

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások