Válassza az Oldal lehetőséget

Nincs fék a szekéren – tovább robog a szakadék felé a Jobbik

Nincs fék a szekéren – tovább robog a szakadék felé a Jobbik

Egy szűkszavú tájékoztatásból derült ki, hogy dr. Takács Ricsi Richárd befejezte nem túl dicsőséges megyei közgyűlési karrierjét. Október 15-i hatállyal indoklás nélkül lemondott.

Mivel nem magyarázta meg lemondásának okát, marad az elmúlt időszak elemzése. Pártjával (ha még az, mert volt már olyan közösségi oldalas bejegyzése, hogy ő ugyan nem jobbikos) és annak fényes tekintetű vezérével talán nem parizerezett egy tálból, mert nyíltan beállt Fakír mögé és mellé.

Az ugye megvan mindenkinek, hogy Varga Fakír Pista cseppet sem a liberálfasiszta párttal szimpatizált, Klári és Feri kedvenceként mégis elfogadta a jobbikos segédletet előválasztási kampányában. Nem kizárt, hogy a Jobbik döntésével és annak jelöltjével szembeni, Ákosvitézt támogató megnyilvánulásai kissé kiverték a még oly demokratikus Jakabnál is a biztosítékot. Aki ugye ennél lényegesen kevesebbért, egy hozzászólásért kipenderítette Varga Zsoltot nem is oly nagyon rég választókerületi elnöki posztjáról.

Vélhetően a kaposvári jobbikosok újabb megmozdulása is elborította a bögrét a pártközpontban. Egyesek szerint városi legenda, hogy a pártvezetésnél Ander segédletével telt be a pohár, ezért kellett távoznia az ügyvédnek a közgyűlésből.

Talán a valódi ok sohasem fog kiderülni, de nagyon úgy tűnik, tovább morzsolódik az egykor húszszázalékos párt. Megállíthatatlanul robog a szakadék felé Gyurcsány hathatós segítségével. Az önkritika pedig kispolgári csökevénynek számít a radikális liberálisok körében. Jakab ezt csuklóból bizonyította is, hiszen csúfos előválasztási kudarca után nemrég kijelentette, nem áll szándékában lemondani, bizalmatlansági indítványt kezdeményezni, elvégre a Jobbikban nincs bizalmatlanság, egység van. Egységben a kétség.

 

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások