Válassza az Oldal lehetőséget

Szénné égett a bíróságon a fideszesek fölakasztását követelő jobbikos

Szénné égett a bíróságon a fideszesek fölakasztását követelő jobbikos
Takács Richárd (Forrás: Facebook)
Nem elég, hogy fideszes politikusok fölakasztásáról delirált egy Takács Richárd nevű jobbikos „politikus”, még volt képe beperelni portálunkat és milliós kártérítést követelni, amiért ámokfutásáról hírt adtunk. Ám felsült: két év után immár az Alkotmánybíróság is elzavarta őt melegebb éghajlatra.

„Forradalomra van szükség! Aztán akasztani kell!” – írta a Somogy megyei önkormányzat jobbikos képviselője még 2018-ban a Facebookon. Takács Richárd ávós időkre emlékeztető őrjöngéséről annak idején portálunk számolt be elsőként. Takács is azok közé az ízig-vérig „demokrata” ellenzékiek közé tartozott, akik nem bírták elviselni, hogy a Fidesz harmadszor is kétharmaddal győzött a választáson, s a helyzet orvoslására javasolta a forradalmat, majd az arra kiérdemesültek fölakasztgatását.

Jellemző, hogy cikkünk megjelenése után Takács nem kért bocsánatot és nem takarodott el a közéletből örökre. De a máskülönben hiperérzékeny ellenzéki pártok, megmondóemberek sem kezdtek petíciózásba, s nem fordultak segítségért a „világ népeihez”, mint például Demeter Szilárd (egyébként remek) cikke kapcsán a teljesen hígagyú Karácsony Gergely. Takács ámokfutásakor a komplett ellenzék lapított, mint Bangóné a köztévé aulájában.

Takács bocsánatkérés helyett azzal a dajkamesével állt elő, hogy nem is ő írta azt a bejegyzést, hanem nyilvános helyen bekapcsolva maradt a gépe, és nyilván valaki helyette írta az egészet… Aki most jött le a falvédőről, talán elhiszi neki. Ám korábbi, hasonló stílusú bejegyzései arra utalnak: Takács Richárd egy tipikus fotelforradalmár, egy internetes troll, abból is legprimitívebb fajta, aki folyton fizikai erőszakra, gyilkosságra, lincselésre uszítja követőit, ismerőseit. Íme, egy másik bejegyzése 2016-ból:

„Lámpavas” és „kötél” – az ellenzéktől megszokott ávós módszerek… (Forrás: Facebook)

A pofátlanság netovábbjaként Takács (és neje) beperelték portálunkat. Azt kifogásolták, hogy cikkeinkben a hozzájárulásuk nélkül jelent meg Takács nagyméretű fényképe, továbbá az a facebookos profilképe lekicsinyítve, amin állításuk szerint felesége is látszik. Úgy vélték, mindezért bocsánatot kéne tőlük kérnünk, és összesen 1,6 millió (!) forint sérelemdíjat is meg kellene fizetnünk. Hajmeresztő!

  • Takács és neje a per során többek között azzal a pofátlansággal érvelt, hogy a „karaktergyilkosság elemeit” fedezték fel abban, hogy be merészeltünk számolni a jobbikos politikus nyilvános, bárki által elérhető megnyilvánulásáról, amelyben a politikailag tőle eltérő véleményem lévő emberek legyilkolását sürgette. Kikérték maguknak, hogy a cikkben közzé mertük tenni az amúgy ügyvéd és önkormányzati képviselő (tehát közszereplő) Takács fényképét, és nem takartuk ki a körülbelül másfél centiméter átmérőjű profilképét, amin egy elmosódott pacában szerintük a felesége felismerhető. Takács fontoskodva azzal is próbálkozott, hogy ő Kaposváron az ellenzéki összefogás „motorja”, ezért a kaposvári városházán egy külön ember csak arra van ráállítva, hogy őt figyelje.

BUKTA

Az elsőfokú bíróság még részben Takácséknak adott igazat, és 400 ezer forint sérelemdíjat ítélt meg nekik, ám fellebbezésünk nyomán a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen teljes egészében elutasította a keresetet. Kimondta, hogy egyrészt Takács mint önkormányzati képviselő közszereplő, ráadásul az őt ábrázoló fényképek közéleti eseményeken készültek, vagyis semmi nem indokolja a személyiségvédelmét; különösen, mivel cikkeink a közügyek megvitatásával voltak összefüggésben.

A Takács feleségét is ábrázoló profilkép pedig olyan elmosódott, hogy azon egyáltalán nem ismerhető fel senki, vagyis fel sem vetődhet bármiféle jogsértés. Takácsék nem voltak hajlandóak lenyelni a békát, nagy dérrel-dúrral az Alkotmánybírósághoz fordultak. Sérelmezték, hogy cikkeinkben a fotók közzétételével „emberi mivoltukban megaláztuk” őket, ráadásul „öncélúan” és „indokolatlanul”. Azt a megrázó történetet is előadták, miszerint már-már állandó rettegésben kell élniük, félve attól, hogy a fényképeket bármilyen kétes tartalom illusztrálására fel fogják használni…

  • Ám az Alkotmánybíróság a süket szövegelést nem vette be. Pénteken közzétett határozatuk szerint Takácsék panaszát teljes egészében elutasították. Egyértelműen kimondták: a közzétett fényképek nem élvezik a magánszféra védelmét, a kifotózott profilképen pedig Takács felesége az alkotmánybírók szerint sem ismerhető fel. Így fogalmilag kizárt jogsértésről beszélni, nemhogy bármiféle alapjog sérelméről.

RÁGALMAZÁSÉRT IS PERELT

Egyébként Takács Richárd nem most először vesztett pert a PestiSrácok.hu ellen. Megelőzően egyik kolléganőnket is feljelentette rágalmazásért, mert meg merte írni, hogy Takács néhány évvel ezelőtt Mustangjával rendszeresen szabálytalanul parkolt Kaposvár akkoriban felújított, díszburkolatos sétálóutcájában. A bíróság kolléganőnket teljeskörűen fölmentette a vád alól, amit Takács már meg sem fellebbezett.

Takács Richárd az a típusú balliberális ellenzéki „politikus”, akiben nemcsak gyilkos indulatok feszülnek, de láthatóan bocsánatkérésre, bűnbánatra is képtelen. Ráadásul többszöri lebukása és pervesztessége ellenére is ugyanott folytatja, ahol abba sem hagyta: a Facebookon rendszeresen nevez „seggnyalónak” bírót, „elmebetegnek”„aljas féregnek” kormánytagot.
 
( forrás: www.pestisracok.hu )

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások