Válassza az Oldal lehetőséget

Varga István rendesen leszerepelt

Varga István rendesen leszerepelt

A 2022-es országgyűlési választás hatalmas sikert hozott a Fidesznek, a baloldalnak pedig ökölcsapásszerű vereséget. A kaposvári ellenzék negatív rekordot döntött, a DK-s Varga Istvánnal rémesen leszerepeltek: 38,93 százalékot kapott listán itt az ellenzéki összefogás, Varga ennél négy százalékponttal kevesebbet, 34,83 százalékot. Ez a legnagyobb különbség, amely a listás eredmény és az egyéni képviselőjelölt között országosan volt. Varga tehát a leggyengébb képviselőjelöltje volt a baloldali összefogásnak. Rosszak közt a legrosszabb.

Vargáról a kampány alatt derült ki, hogy alkalmatlan képviselőnek, konkrét elképzelése a jövőről nem volt, és képtelen volt megszólítani a térség választóit. Lustaságáról és kudarcairól sokan tudtak a környezetében, ahogy az is kiderült, hogy a DK nyugdíj-kiegészítésnek szánta jelölését.  Ha kvázi elfekvőnek nézi a parlamentet, hogyan képviselte volna Kaposvárt és a Zselicet? Megmondom: sehogy.

Szerencsére a lényeget térségünkben is értették a választók, Vargára és a balliberális oldalra kimondták az ítéletet, és egyértelművé tették, hogy az igazi értékekben, és a fejlődésben hisznek.

Látható, hogy egy mondanivaló nélküli politikai oldal egy rossz jelölttel meddig tud eljutni. A jobboldalon közösség, és összetartozástudat van, a baloldal viszont egy olyan koalícióként állt össze, amelynek egyetlen célja volt a hatalmat megkaparintani bármi áron.

A baloldal és Varga is egy rendszeralternatívát akart megfogalmazni, de nem értették a lényeget, elképzelésük abban merült ki, hogy „zavarjuk el Orbánt”, vagy „zavarjuk el Gelencsér Attilát”, ám az, hogy milyen világot képzelnek el, vagy milyen válaszokat tudnak adni a felmerülő kérdésekre, már nem volt meg.

Vargának csupán egy semmitmondó, mohos hangon közölt programra futotta, olyan általánosságok, hogy legyen jobb az egészségügy Kaposváron, hogy legyen külön egészségügyi minisztérium. Vajon a választók közül ki számolgatja, hogy hány darab minisztérium van? Nem az a lényeg, hogy az emberek biztonságban legyenek, és kapjanak tisztes ellátást, ha szükségük van rá?

A politikai mondanivalót, üzenetet el kell tudni juttatni az emberekhez, ám az üzenetnek találkoznia kell a választók valóságérzékelésével, igényeivel és elvárásaival. Ez most nagyon félrecsúszott a baloldalon, amely nemcsak politikailag, de emberileg is megbukott április 3-án. Emberileg este 10 órakor, amikor magára hagyták Márki- Zayt, aki egyedül állt ki és vállalta a kudarcot. Ha győztek volna, mindenki ott tolong mögötte a színpadon, így csak gyerekei feszengtek körülötte.

Most pedig megy az egymásra mutogatás, a felelősségvállalás hárítása és marakodás a mandátumokon. Belegondolni is rossz, mit műveltek volna, ha nyernek.

Hála Istennek, ezt nem kell megtapasztalnunk.

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások