Válassza az Oldal lehetőséget

Amikor a csaló csalást kiált!

Amikor a csaló csalást kiált!

Megszületett a mű! Megszületett, amit VargaFakír – mert nekem inkább az, mint doktor – már idejekorán beharangozott: mondván dolgozunk rajta!?!

S hogy kik is dolgoztak rajta? Na, az is kiderült: Balassa Tamás, a Népszava újságírója (Varga rendszeres kávézós partnere (mások szerint ettől sokkal több).

A „független” baloldali újságíró független oknyomozása eredményeképpen egy valódi újságíró számára nehezen vállalható műfajban és szókészlettel megírt „pamflet” végre igazán megmutatja: kik is „ezek” a mai baloldaliak, mit és hogyan is gondolkodnak erről a világról, mire számíthat tőlünk a nép egyszerű gyermeke, ha egyáltalán akarni mer valamit!

Tanulságos történet ez, több szempontból is! Mert a „független” Balassa bizony nagyon pontosan megmutatta: mit ér az ő szempontjaik szerint az, aki tényleg átlagos színvonalon éli az életét a mai Magyarországon. Mert bizony mit is jelent az: „Ahogy egy asztalos aligha indulhat el a pályán kéz nélkül, a politikus miért teheti arc nélkül. Na vajh?”

Na, vajh miért kell nevetség tárgyává tenni az egyszerűséget? Miért kell cikizni mások öltözködését? Miért probléma, hogy ki és mikor kel fel egy adott napon? Miért minősítgetik azt, aki akár délig hordja a pizsamát? Jól gondolják! Hogy nevetségessé tegyék! Mert az elpestiesedett, szellemi társsá silányult Balassának és barátainak, köztük Vargának eszébe sem jut – vélhetően bátorsága sincs hozzá –, hogy a székesfőváros általuk pártolt celebjeit (netán a főpolgármestert) bármikor is kérdőre vonják ugyanezekért.

Nem teszik, mert ezek ugyanazok! Ugyanazok, akik lenézik az egyszerű embereket, akik a hatalomért baloldaliak, ezek ugyanazok, akik megkérdőjelezik másoknak még az akaratát is! Miért csak bohóc vagy aljas lehet az, aki el mer indulni egy demokratikus választáson, ha a törvényi feltételeknek egyébként megfelel?

Miért is, kedves elvtársak? Vagy ki hogy él, úgy ítél? Érdekes módon Balassának – és Vargának – négy éve eszébe sem jutott azon háborogni, hogy vajon miért indul az országgyűlési képviselőválasztáson a Somogy 1. számú választókerületben még egy Gelencsér a regnáló képviselőn kívül! Miért nem? Na, ja! Akkor ez nem volt fontos! Most az, mert indul egy másik Varga, aki ugyan nem doktor, de valóban az, aki, s lehet, hogy sokkal őszintébb, tisztességesebb baloldali, mint a doktorVarga!

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások