Válassza az Oldal lehetőséget

Bűnszövetség

Bűnszövetség

Még az ellenzéki Medián góréja, Hann Endre is arról beszél, hogy szerinte előbb vagy utóbb felbomlik az ellenzéki egység. A sztori már ott sántít, hogy egység az sosem volt. A bűnszövetséget lehet ugyan egységként aposztrofálni, de az csupán ámítás.

Az erőszakkal vagy kényszerrel alakuló álszövetségek nagyjából azonos sorsra jutnak mindig. Nézzük csak, Jugoszlávia felbomlott, Csehszlovákia felbomlott, Szovjetunió szétesett. Tehát hiába próbáltak közös érdekek alapján népeket turmixolni, az nem állt össze egységgé, vagy csak ideig-óráig.

Ennél kisebb léptékű az, amit a mai magyarországi ellenzék csinál. Engem leginkább azokra a rablós betörős filmekre emlékeztet, amikor egy nagyobb rablás elkövetésére különböző bűnözők vagy bűnbandák állnak össze. Az így létrejött ideiglenes bűnszövetség egyetlen kohéziója a külön-külön nem, de közösen elérhető zsákmány. Nincs közös létalapja, csak a rablás kivitelezése, aztán huss, mindenki megy a saját útján a rabolt pénzzel.

Az ilyen bűnszövetségekre jellemző, hogy már a rablás megszervezésében is megy a veszekedés, hogy ki mit csináljon, miért így és miért nem úgy. Megy a civódás már előre, hogy kinek mennyi lesz a jussa a zsákmányból, és hogy miért annyi, miért nem több. Aztán néha már az előkészületek hevében lelép egy-egy tag, vagy épp csak kinyírja egy másik bandatag, de lassan eljutnak a kivitelezésig, a nagy rablásig.

A rablás után megy a zsákmány kimenekítése, száguldanak, menekülnek, a sérülteket hátrahagyják, hadd vesszenek, legalább több marad nekik a lopott pénzből. Onnantól mindenki már csak magára számíthat, mert mindenki a másik részét is meg akarja szerezni. Ennek érdekében egymást legyilkolásszák, feldobják, hátrahagyják, letapossák, meglopják, kicselezik. Közben utánuk a víz(tűz)özön, tökön babon keresztül megy a menekülés. Nem számít senki és semmi, csak a rabolt zsákmány a lényeg. A bűnszövetség szétesik.

Nagyjából ez történik jelenleg az ellenzéki oldalon. Kényszerűen összeálltak egy rablásra. Bűnszövetségük éppoly egycélú, mint azt a filmekben, vagy a történelemben oly sokszor láthattuk már. Nem szól másról, mint a zsákmányról. Aztán ha egy két renitens ki is esik a „D” napig, az sem számít. A rablás a lényeg! Aztán ugyanúgy egymásnak esnek. Letarolva mindent és mindenkit. Igen, kedves VÁLASZTÓPOLGÁR, Önt is! Egyetlen céljuk a zsákmány megszerzése. Aztán huss, ők mennek, visznek mindent. De Ön, kedves választópolgár, Ön itt marad. Üres zsebbel, az ellenzék által kiraboltan.

Kedves választópolgár! Önön is múlik, hogy az ellenzéki bűnszövetség eljut-e a rablásig, vagy még előtte szétesik. Ne adjunk nekik esélyt, hogy hozzáférjenek a kiszemelt zsákmányhoz!

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások