Válassza az Oldal lehetőséget

Márki-Zayban a gyurcsányi politika visszatérését látjuk

Márki-Zayban a gyurcsányi politika visszatérését látjuk

A baloldal kormányfő-jelöltje, Márki-Zay Péter több alkalommal is hangot adott konzervatív és keresztény elkötelezettségének, azonban az október 23-án elmondott beszédében Gyurcsány Ferencet és Soros Györgyöt is védelmébe vette – írja a Századvég Alapítvány legfrissebb kutatásában.

Márki-Zay Péter politikai orientációja körüli kérdőjelekre tekintettel az intézet górcső alá vette, hogy a magyarok szerint milyen politika várható a baloldal kormányfő-jelöltjétől, annak tükrében, hogy a Gyurcsány vezette baloldali koalíció támogatását élvezi.

A kutatás szerint, a megkérdezettek több mint háromnegyede (76 százaléka) úgy véli, a volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc támogatja Márki-Zay Pétert az ellenzék kormányfő-jelöltjeként.

Emiatt a magyarok 61 százaléka igaznak véli azt az állítást, hogy Márki-Zay azon ellenzéki összefogás színeiben indul a 2022-es országgyűlési választásokon, amely Gyurcsány Ferenc szocialista politikáját hozná vissza.

A felmérés rámutat, hogy a magyarok kétharmada (66 százaléka) van meggyőződve arról, hogy Márki-Zay szerint Magyarországnak Brüsszelről kellene példát vennie az értékek, a migráció, a szociális kérdések, továbbá az adópolitika tekintetében.

A megkérdezettek 59 százaléka igaznak ítéli azt az állítást, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltjét olyan politikai erők is támogatják, amelyek – Brüsszel nyomásának engedve – utat nyitnának a bevándorlóknak,

29 százalékuk szerint viszont ez nem felel meg a valóságnak. A válaszadók 53 százaléka úgy véli, Márki-Zay Péter mögött olyan politikusok és pártok is állnak, akik hagynák, hogy Brüsszel emelje az áram és a gáz árát.

 

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások