Válassza az Oldal lehetőséget

Columbo újra nyomoz, H. I. lábon lövi saját magát

Columbo újra nyomoz, H. I. lábon lövi saját magát

Némely saját írásait szívesen olvasgató „újságírónak” a választási kampány időszaka egy kánaán, végre van téma, lesz olvasó, a zavarosban halászva hatalmas fogást remélnek.

Megcsillanthatják krimiírói tehetségüket, és konteók iránti vonzalmukat. A Kapost.hu -n Huszka Imre hatalmas vehemenciával vetette bele magát egy olyan ügy nyomába, ahol árnyékra vetődve pofára esett.

Három részes „izgalmas” cikksorozatban rántotta le a leplet a nagy semmiről. Huszka úr fennkölt érdeklődése a Somogy megye 1. számú választókerületében újonnan induló három egyéni jelöltre esett, közülük is leginkább Varga István jelöltsége kavarta fel. Sűrűn uszított a tőle megszokott stílusban a Fidesz ellen, mivel szerinte elképzelhetetlen a névrokonság a már ismertebb politikusokkal.

S bár cikkében sokat sejtetően utalgatott arra, hogy Horváth Ákost és Varga Istvánt Gelencsér Attila indította el az ellenzéki jelölt gyengítésére – erre utaló bizonyítékot nem talált – ezt saját maga deríti ki cikkében. Hiába próbálta összemosni Vargát a Fidesszel, saját irományából derül ki, hogy az egyéni jelölt „nem kapott felkérést, biztatást – pénzt pedig különösen nem – nem kínáltak neki állást, előnyt, s nem zsarolták, fenyegették meg semmivel.” Varga István azt is mondta: „a Fideszt pedig nagyon utálom…”

Huszka mégis gyanakodva és felsőbbrendűként tekint a jelöltre. Varga Istvánnak mindössze annyi a „bűne”, hogy Varga Istvánnak hívják (mint az ellenzéki összefogás DK-s jelöltjét és még 13 ezer másik embert az országban) és az, hogy a szükséges aláírás mennyiséget sikerült megszereznie.

Na és akkor mi van? Nem hívhatnak több embert is Varga Istvánnak? Ha jól sejtem, van néhány belőlük. Vagy netán nem lehetnek politikusi ambíciói és számtalan ismerőse egy kistelepülésen szerény körülmények közt élő embernek?

Huszka irományában szénné kritizálva, végtelen cinizmussal tiporta sárba az induló jelöltet. Bár hiába remélte, ebből a kirohanásból politikai, vagy erkölcsi tőkét mégsem sikerült kovácsolnia. Azonban saját magáról kiállított egy bizonyítványt: elégtelenre vizsgázott hitelességből és jómodorból.

 

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások