Válassza az Oldal lehetőséget

Amiben a legjobb Varga István: a munkakerülés

Amiben a legjobb Varga István: a munkakerülés

A baloldali ellenzék kaposvári képviselőjelöltje Varga István a jelek szerint mindenhez ért és mindenre van ideje, legalábbis ezt szeretné elhitetni magáról. Sok mindennel foglalkozik egyszerre, minden szakterületen van egy állása, és mindegyik után kapja is a fizetést. Mindig helyezkedett, tipikusan az az ember, aki arra vágyik, hogy valamilyen címen rangon szólítsák, de ha nem veszik észre, akkor ő maga hívja fel a figyelmet rá. Az ember nem érti; ez ennyire fontos?

Volt már média vezető, újságíró, jelenleg egyetemi adjunktus, irodalmi kutató, valamint aktívan politizál is. Felmerül a kérdés, hogy miként van erre ideje, hiszen egy nap neki is csak 24 órából áll. A válasz rém egyszerű: sehogy sem. Úgy hallottuk, hogy egyik munkahelyén sem dolgozik, sőt be sem jár. Folyosói pletykák szerint az egyetemi óráit nem nagyon látogatja, nem sok tudást ad át a diákjainak. Szemmel láthatólag számára egy a lényeg: könnyű pénz nulla munkával és nulla felelősséggel.

Bizonyára úgy véli, egy országgyűlési képviselőnek sincs sok dolga. Itthon sem nagyon hallatja a hangját, nem állt ki a kaposvári és zselici emberekért. Vargának valószínűleg képviselőként senki sem venné hasznát, mivel már bizonyította, semmi sem működött, amivel foglalkozott. Kezei alatt rommá mentek a dolgok. Egy olyan személyiség rajzolódik ki előttünk, aki teljességgel megbízhatatlan, csak kicsinyes, önző céljai vannak.

Habár a plakátjain mosolyogva hirdeti, hogy „Magyarországért”, levonhatjuk a következtetést mit is várhatunk tőle. Mit akar majd tenni képviselőként? Semmi konkrét programja nincs. Szerinte felesleges volt a rengeteg kiharcolt orvosi rendelő, falubusz, vagy akár óvodák, bölcsődék. Nem tetszik neki az sem, hogy új gyárak, jönnek ide, egyre több munkalehetőség van. Nem ő nem ezt tenné. Azt tenné, amit a háta mögött álló mestere, Gyurcsány is tett. Semmit.

Egy biztos, ha a célunk az lenne, hogy ezen a vidéken megszűnjenek a munkahelyek, és egy zárt haveri kör prédájává váljon és tönkre menjen, ami eddig felépült, akkor Varga lenne a jó választás. De mi nem ezt akarjuk! Szerencsére bízhatunk a választópolgárok józan többségében, akik a jelenlegi eredményeket látva a további fejlődésben hisznek, és nem adnak bizalmat egy lusta, felelőtlen szerencsevadásznak.

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások