Válassza az Oldal lehetőséget

Elvek nélküli kaméleonpárt lett a Jobbik

Elvek nélküli kaméleonpárt lett a Jobbik

„Büszkén vállaljuk, hogy a Jobbik egy nemzeti, keresztény, konzervatív, jobbközép, szociálisan érzékeny néppárt” – olvasható a párt alig fél évvel ezelőtt keletkezett Elvi nyilatkozatában. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a Dráván, de még a Sión is. Az arculat kicsit korábban változott, ami egyértelműsítette, kamu az egész. Kamu a nagy nemzetieskedés, hiszen eltűnt a logójukból, online megjelenéseikből a piros, a fehér és a magyarságunkra jellemző zöld is. Utóbbi kissé átalakulva megmaradt ugyan, de ez már nem az a szín. Ahogy a párt sem ugyanaz, mint egykor,  hiszen a keresztény, konzervatív jelző se nagyon igaz már rájuk.

Jobbközép kommunistáról pedig a legvadabb elképzelések szerint se hallott még a kutya se. Igaz, Feri egyszer már bepróbálkozott középre és konzervatívnak beállítani magát és elvtársait, de azt csak legelvakultabb hívei hitték el. Ahogy a Jobbiknak is csak az a kevés megmaradt szimpatizánsa hisz Jakabékban, akiknek gyakorlatilag bármit mondhatnának. Akik beveszik még a kamu dumát, hogy ők ugyan nem változtak, de csak Gyurcsány mentheti meg az országot, ergo mellé kell állni.

Akik beveszik még azt, hogy a Jobbik keresztényszociális néppárt. Ízlelgessük kicsit: keresztényszociális néppárt. Bizony. Az egykori radikális, nemzeti, stb… jelzők után legújabban már így is nevezik magukat. Azok, akik nem is oly rég a feszülettel gyalázkodtak. Kicsit ellentmondás a sztori, de ne csodálkozzunk a skizofrén tekintetű pártelnökön. Ő már eladta a lelkét, ahogy somogyi képviselőik is. Lehet ezt persze fejlődésnek is hívni, csak ez most nem előre, hanem visszafelé mutat. Gyorsan felejtenek, de egy dolgot már biztosan megtanultak Feritől: Hazudnak reggel, éjjel, meg este.

 

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások