Válassza az Oldal lehetőséget

Ellenzéki „koktélparti”: Gyurcsány jól kikeverte!

Ellenzéki „koktélparti”: Gyurcsány jól kikeverte!

A kampánynak ma vége, s egyre inkább látszik, hogy hol és ki az, aki nem a legélesebb kés a fiókban! Egyszer ugyanis minden kiderül! Minden szög kibújik a zsákból! Még a „nagyok” és „mértékadók” is tévedhetnek ilyentájt, de szerencsére közel az igazság! Persze még néhány jól becsomagolt, ám egyértelmű politikai üzenet hozhat a konyhára, vagy éppen arra lehet majd hivatkozni, ugye megmondtam. A valóság ennél jóval egyszerűbb! Már nem lehet csodát tenni akkor sem, ha a rosszról azt mondjuk, hogy jó vagy éppen fordítva! Ez a hajó elment! A jó kapitány pedig levonja a következtetést!

Mert most bizony az látszik: hiába volt a gyermekbetegségekkel küzdő politikai innováció, hiába állt egybe, amit szervesen nem tartozik össze, az egy(b)esült ellenzék erejét jelentős részben felemésztette a „feladat”, hogy az egység látszatát keltse. Ez nem elhatározás kérdése! A sors (nem Soros) politikai fintora, hogy az egyetlen egy kötőanyag, Orbán mind erőteljesebb utálatának kimutatása önmagában jó kampánytéma, de nem csodaszer. S éppen ez vezetett oda, hogy az egyes, ellenzéki pártok hónapok óta saját, jövőbeni pozíciójukat fontosabbnak tartják Orbán Viktor legyőzésénél is! Igen, ez van! Elkészült a kelepce, hiszen ezzel az igazi verseny az ellenzéken belülre került, s ezt a versenyt abban a körben jól láthatóan Gyurcsány Ferenc, s vele a Demokratikus Koalíció nyerte!

Hiába papolnak politikai matuzsálemek, ami tény volt, az tény maradt! Márki-Zay ilyen-olyan helyzetbe hozása érdekes sztori, de a hiány nem pótolható, csak takargatható! Ideig-óráig! MZP egy miniszterelnöki pozícióhoz bizony édeskevés politikai tapasztalattal rendelkezik, s az is gyorsan kiderült, hogy a felkészültségének hiányosságairól, tájékozatlanságáról árulkodó üzenetei nem segítették az ügyét, ráadásul ezek a saját szövetségesei körében is negatív visszhangot kaptak. Erre az sem mentség, hogy Orbán ellen valóban nehéz stratégiát építeni, hiszen politikusként még viszonylag fiatalnak számít, de már mindent elért, amit ezen a pályán csak elérhetett!

Be lehet még vasalni így-úgy néhány dicsérő posztot, de a kocka el van vetve! Aki most vetné, már elkésett!

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások