Válassza az Oldal lehetőséget

MZP szerint egészségünk nem más, mint üzlet

MZP szerint egészségünk nem más, mint üzlet

Márki-Zay Pétertől már megszoktuk, hogy baromságokat beszél, sérteget, vádaskodik, vagy épp valótlanságokat állít, de olyat még soha nem hallottunk tőle, ami reményt keltő lenne, vagy ami előmozdítaná a nemzet sorsát. Legutóbbi látomása  az, hogy az egészségügy üzlet.

„Az az igazság, hogy minden üzlet, álszentség lenne azt mondani, hogy az egészségügy nem üzlet. Őszintén szólva nyugodtabb vagyok, ha az egészségügy üzlet, mert ahol nem üzlet, ott tönkre mentek. (…) Ahol fizetős egészségügyet vezettek be, ott működött. (…) A modell, amit én ideálisnak látok, az egybiztosítós versengő egészségügyi modell.” Ez a lényege Márki-Zay víziójának.

Üzlet lenne az egészségünk? Ez egy rendkívül álszent hozzáállás, hiszen akik tehetősebbek voltak, azok eddig is választhattak, a szegényebbeknek pedig nagy csapás lett volna, hogy kimaradnak az egészségügyi ellátásból.

A baloldal régi, nagy tervét valósítaná meg Márki-Zay Péter, ha privatizálná az egészségügyet. Úgy néz ki elfelejtette, hogy Gyurcsány éppen azért bukott meg, mert bevezette a kórházi napidíjat és a vizitdíjat.

Az egészségügy mindannyiunk húsbavágó ügye. Mindig van tennivaló a területen, és azt se felejtsük el, most olyan állapotban van, hogy a pandémia miatt rároskadt tennivalót is sikerrel bírta.

A fizetős egészségügyi rendszer olyan combosabb országokban is megbukott, mint az USA, ahol már 20 évvel ezelőtt is egy életmentő műtét kétnapos kórházi kezeléssel 12 ezer dollárba került. A tehetősebb emberek ezt ugyan meg tudták fizetni, ám azok, akiknek nem volt lehetősége rá, ők a kórházi kezelésekre hiteleket vettek fel.

Ugye mi nem ezt akarjuk itthon? Vagy esetleg van valaki, aki azért akarna kimaradni a szakszerű gyógyításból, mert nincs pénze rá? Vagy havonta többszörösét szeretné fizetni a mostani egészségbiztosításnak? Jól gondoljuk meg ezeket.

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások