Válassza az Oldal lehetőséget

A lélegeztető hurkatöltő

A lélegeztető hurkatöltő

A szomszéd megye kórházában meghibásodott egy vagy néhány lélegeztetőgép. Sajnos, van ilyen! Volt is! Most is mindenki tette a dolgát, ahogy ilyenkor kell. A kórház „veszélyes üzem”, de nem volt vészhelyzet, s mint szinte mindenre, erre a helyzetre is van érvényes protokoll. Az illetékesek tették a dolgukat. Mint ahogy az „országos napilap” is, amelynek két, az intézményben dolgozó azt mondta: a kórházban senki nem beszélhet az ügyről! Nahát? A „lap” azonban alapos volt! Azonnal megkereste a problémával kapcsolatban a kórházat, az operatív törzset, és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) is, és még ki tudja, kit nem, de nem kaptak azonnal választ. Sőt, sértetten írják: „csak vázlatos visszajelzést kaptunk az értékesítőtől és a kórháztól”. Mondhatnánk: ez valóban komoly hiba egy válságcsúcs idején! Ám a gépeket gyártó külföldi cég kereskedelmi igazgatója azt mondta nekik: ismerik, kezelik a problémát, dolgoznak a megoldáson.

Ennyi a ”hírérték”, ami alapján egy újság foglalkozik ma egy témával, már ha ez a hírérték! Mert itt és most a lényeg annak a hírfogyasztóhoz való eljuttatása, hogy valami baj van egy kórház intenzív osztályán, a lélegeztetőgépekkel!!! Már pedig ebben az országban, ha valamiből van bőven, az éppen a lélegeztetőgép!

És világjárvány van! Komoly harc a vírus ellen, amelynek élvonalában az egészségügyben dolgozók küzdenek az életért! Mert az élet az első! Az emberfeletti, megfeszített munka több tiszteletet érdemel! S megérdemli a közbizalmat is, amit sem kicsinyes jólértesültségre való törekvés, sem pitiáner fontoskodás nem ingathat meg. A szándékosságról nem is beszélve! Mert ha ez itt a „mérce”, akkor semminek nincs határa. Akkor hamarosan azt olvashatjuk, hogy az élelmiszerstratégia ágazatban dolgozó húsüzemben elromlott a hurkatöltő, s ezért veszélybe került a töltelékáru ellátás. És ezáltal általános éhínség következhet be… Akár…

Szóval azt is megkérdezhetnénk: kinek a lélegeztetőgépe hibásodott meg? A baloldali-liberális-független álhírterjesztőké? Ez a téma? Mert a gépek, berendezések – sajnos – elromolhatnak, az emberek is tévedhetnek. De ezért vannak másik gépek, a megoldások, a hozzáértő és hibákat kijavító emberek, hogy minden a helyére kerüljön. S vannak a félelem vámszedői, akik először félelmet keltenek, aztán pedig rábízzák a megoldást a többiekre! Őket nem lehet megjavítani? Csak hát akkor miért is vannak ők?

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások