Válassza az Oldal lehetőséget

A Fidesz-KDNP népszerűsége emelkedőben van

A Fidesz-KDNP népszerűsége emelkedőben van

Országosan és Kaposváron is megmutatkozik az ellenzék elbaltázott és szervezetlen előválasztási rendezvényei -, valamint a miniszterelnök-jelöltek leszereplésének eredménye.

A magyar társadalomban jelentős a félelem amiatt, hogy az ellenzék esetlegesen hatalomra kerülhet ismét, a választók többsége olyan miniszterelnököt szeretne az ország élén látni, aki támogatja a családokat és a gazdaságot – derül ki öt közvélemény kutatóintézet felméréséből.

A magyarok saját bőrükön tapasztalhatták, hogy Orbán Viktor kormánya mekkora erőfeszítéseket tett és tesz folyamatosan minden állampolgár és a gazdaság érdekében, senkit nem hagytak az út szélén a legnagyobb nehézségek között sem.

Az ellenzék ezalatt, ha minden okosságát is összekotorta, csak kritizálni, vádolni, hazudozni volt képes és kamuvideókat gyártott.

Semmit sem tettek le érdemben az asztalra, nem érezték magukénak a nemzet problémáit – amellyel a választók többsége tisztában is van – a felmérések is ezt mutatják.

Kiderült, a magyarok 58 százaléka elégedett Orbán Viktor kormányfő munkájával – többen, mint amennyien a kormánypártokat támogatják –, és 34 százalék elégedetlen vele.

A felmérések szerint stabilak a pártpreferenciák, a biztos szavazókon belül 51-52 százalékon áll a Fidesz–KDNP, a támogatottság jelenleg emelkedik, a baloldali közös lista pedig 42–47 százalék között hullámzik, jelenleg 45 százalék, és csökken.

Az ellenzék előválasztásának volt ugyan felhajtóereje, azonban ez nem növelte a voksolási hajlandóságot a baloldalon. Ennek tanúi voltunk itt helyben is, az előválasztási sátrak üresek voltak, a szavazók hiányukkal tüntettek. A kormánypárti szavazóknál „majdnem makulátlan a hit” abban, hogy a jelenlegi kormánypártok győznek, az ellenzéki szavazók egyharmada is ezt gondolja.

A válaszadók többsége arra számít, hogy az ellenzék hatalomra kerülése esetén romlanak a gazdasági kilátások: több mint fele szerint nőnek majd a munkavállalói és vállalkozói adók és a rezsiköltségek. A józan többség tehát belátja, hogy az ellenzéki politikusok teljességgel alkalmatlanok egy ország vezetésére, többen közülük még egy kisebb közösséget sem képesek elvezetni sikerrel. Politikai vízióik több sebből véreznek, hiteltelen amit mondanak. Azért egy burleszk filmben jó eséllyel arathatnának még sikert, talán azzal kéne a jövőben próbálkozniuk.

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások