Válassza az Oldal lehetőséget

Ismét fájni fog, ha a baloldal kerül kormányra

Ismét fájni fog, ha a baloldal kerül kormányra

Orbán leváltása után sem lesz kánaán, az emberek többségének nem lesz jobb érezhetően a helyzete – jelentette ki Márki-Zay Péter, a hat és fél párti ellenzéki összeborulás csodajelöltje.

Ízlelgessük csak ezt a mondatot. Mintha kicsit ismerős lenne. Igaz, más szavakkal, de már hallottuk a baloldaltól.

Egészen pontosan Bajnai Gordon mondta annak idején a miniszterelnök-jelölti casting után cseppet sem lakosságbarát programjáról 2009 tavaszán, hogy fájni fog. És milyen igaza lett! Valóban fájtak a megszorítások, az elvett 13. havi jövedelmek.

A Nézőpont Intézet akkori reprezentatív közvélemény-kutatása szerint az emberek nyolc százaléka tartotta alkalmas miniszterelnök-jelöltnek Bajnai Gordont. Kár, hogy nem csak ezt a nyolc százalékot érintette brutális csomagja, hanem mindenkit. Bár ezt is megígérte: minden embert érinteni fog és fájdalmas lesz. Szerencsére nem tarthatott sokáig ámokfutása.

Most viszont újra casting volt, csak most előválasztásnak hívták a szemfényvesztést. Ráadásul újra felbukkant Bajnai a színen és besorolt az új üdvöske, Márki-Zay mögé. Talán ennek is tudható be utóbbi fenti mondata. Vagy egészen egyszerűen csak a jelölt elmeállapotának.

Azt már mindenki tudja széles e hazában, a kommunisták hazudnak reggel, éjjel meg este, ahogy azt is, hogy választásra készülve képesek mindenféle hókuszpókuszra, csak megszerezhessék a hatalmat. Halkan mondják, hogy nem lesz gázáremelés, meg egyebeket, amiket már a kijelentésükkor tudják, nem tartanak be. Csak azt, hogy fájni fog.

Erre az útra lépett Márki-Zay is. Eltörölné a rezsicsökkentést, piaci alapon adna mindent. Adóemelésről meg természetesen nem célszerű kampányban beszélni, mert micsoda disznóság kipofázni a terveket előválasztás idején. Mindössze a tévedésből megnyert választás után jönnének az újabb fájdalmas intézkedések. Nem lényeg, hány embernek segítenek a kormány elmúlt években bevezetett, családok megélhetését támogató intézkedései. Fizessen meg mindenki, mert nem tudott hatalomra kerülni több mint egy évtizedig a korrupt baloldali csürhe!

Viszont nem csak ennyi a hasonlóság Márki-Zay és Bajnai között. A mostani baloldali jelölt alig népszerűbb Bajnainál, a Nézőpont Intézet friss felmérése szerint a biztos szavazók 62 százaléka szeretne más miniszterelnököt, de még a sajátjai sem támogatják teljes mellszélességgel. 26 százalékuk szerint valaki más legyen. Ha már a sajátjainak se kell, akkor miért kellene nekünk?

 

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások