Válassza az Oldal lehetőséget

Fakír alibit hamisít- irodalmi morzsa

Fakír alibit hamisít- irodalmi morzsa

Fakír önmentegentő kampányba kezdett az elhíresült Bacchus-könyv kapcsán. Ez a felbecsülhetetlen értékű irodalmi ereklye Takáts Gyula költő hagyatékának része. Egy korábbi cikkünkben elmeséltük, hogy még Gyula bácsi életében egyszer elveszett, majd csodával határos módon megkerült.

Több akkori szemtanú szerint a tettes feltehetően Varga István, a baloldali ellenzék jelenlegi kaposvári képviselőjelöltje. Maga a költő is rá gyanakodott, de az idős és gyenge ember ezt sohasem merte szóvá tenni szemtől szembe.

A cikk idestova egy hónapja jelent meg, s Varga (aki nem a gyorsaságáról híres) ez idáig azon gondolkodott, miként tudná tisztára mosni magát. Sehogy. Bár ő izzadságszagúan mégiscsak megpróbálta. Ténykedése szánalmas, siralmas és nevetséges egyben. Oly annyira, hogy az még kebelbarátja, szekértolója, Király Zoltán számára is vállalhatatlan.

Fakír ugyanis most valahonnan előbányászott egy videót, amely a Bacchus-könyvről szól. Arról, hogy milyen nagy véletlen, hogy ő találta meg a könyvet. Nem csoda, ha erre a gyanútlan olvasó is felkapja a fejét: az egész jelenet nagyon megrendezettnek tűnik. Úgy látszik a gyanúsított alibit, egy hazug mesét kreált magának, hogy későbbiekben erre tudjon hivatkozni.

A probléma az, hogy Király Zoltán  hozzászólása teljesen ellentmond a Fakír Facebook-oldalára felkerült videónak. Íme Király korábbi bejegyzése, amelyet Fakírnak címzett.( eredeti szöveg, lásd, címlapfotó)

“Nem tudom, mi a célod ezzel a tereléssel, mint ahogy azt sem, mi köze lehet a fenyvesi vállalkozónak a Bacchu-könyvhöz, de szívesen megosztom, amit tudok az előkerüléséről. A Gyula bácsi gyanúja szerint valaki ( a gyanúja szerint te lehettél) sanda szándékkal elrejtette a füzetet az előszobában vasalásra váró nagy halom ruha alá, ő pedig- közben sokakat meggyanúsítva- napokig kereste, mígnem Stefike oda jutott a vasalással, hogy a napló előkerült. Ezt követően bízott meg Gyula bácsi, hogy a kéziratot készítsem elő kiadásra.”

Ezzel szemben a képviselő-jelölt úr vélhetően összevágott és nagyrészt hamisított videója azt mutatja, hogy Takáts Gyula szőlőjében a kőasztalról került elő az ereklye. Vagyis most már döntse el Varga István és Király Zoltán, hogy négy nap után a szennyesből került elő a Bacchus-könyv, vagy a kőasztalra rakta a becstelen megtaláló.

Persze a kitépett lapok azóta sem lettek meg, és ki tudja kinél és hol vannak? Annyi azonban biztos, hogy kétféleképpen nem kerülhetett elő a könyv. Valaki itt hazudik, de nagyon.

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások