Válassza az Oldal lehetőséget

Elárulták a somogyi baloldalt

Elárulták a somogyi baloldalt

Nesze neked Lamperth népe! Miközben csúcsra jár a helyi ballibes propaganda, s az előválasztásnak nevezett Gyurcsány-cirkusz második felvonására próbálják beterelni a népet, a baloldali ellenzéki szavazók egyre inkább rájönnek arra, hogy Somogyban bizony nincs kire szavazniuk!

Addig előválasztottak, míg egyszer csak elfogytak a baloldali jelöltek!  Hiába fröcsög az ezalényeg nevű jól fizetett helyi moslékosvödör, s hiába hisztizik a néhány állva maradt jelölt, az igazi ősbalosoknak itt már nincs pálya, a balosok Somogyban árván, párt nélkül maradtak. 

A kaposvári választókerületben „állva” maradt gyurcsányista VargaFakírnak ugyanis abszolúte semmi köze a baloldalhoz. Ő egy ilyen-olyan neoliberális képződmény, a DK kiszemeltje, Dobrev álló mikrofonhordozója, aki ha egy kicsit is beleolvasna pártja „programjába”, maga is meglepődne, mit is várnak el tőle!

A piac elsőbbségét hirdetők, az kiterjeszteni akarók szájából furcsán hangzik a szolidaritás, a rászorultság elismerése, a leszakadók felkarolása. Arról nem is beszélve, hogy a neoliberalizmust „a hasznok privatizálása, és a költségek társadalmasítása” jellemzi.

Az államot a nemzetközi nagytőke uralma alá hajtani akaróknak semmi sem drága! Az Európai Egyesült Államok felé kacsintgatók számára a nemzet, a határ csak akadály, s akadály mindaz, aki ellent mer mondani nekik és erőszakos törekvéseiknek. A somogyi 2., 3 és 4. számú választókerületben pedig csak a saját tagságát eláruló, volt jobbikosok maradtak, akik esetében már a ballikos megnevezés is sántít, hiszen – csak úgy, mint Fakírnak – nekik sincs semmi közük a baloldalhoz, a baloldali értékekhez. 

Bekövetkezett hát, amiről már többször is írtunk: a megtévesztett szavazok addig mentek balra, míg egyszer csak a neoliberalizmus karjaiba jutottak. Gyurcsányferi pedig ha egyszer megragad, nem enged!  

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások