Válassza az Oldal lehetőséget

A jobboldali szavazók átlátnak Márki-Zay Péteren

A jobboldali szavazók átlátnak Márki-Zay Péteren

A jobboldaliak bizalmatlanok az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével, Márki-Zay Péterrel szemben. kijelenthető.

Hódmezővásárhely polgármestere nem, vagy kevésbé tud új, mérsékelt, konzervatív szavazókat becsatornázni a baloldali összefogásba.

Nem is csoda, hiszen a baloldali előválasztás eredményhirdetése előtt már hetekkel korábban kiderült, hogy Márki-Zay Péter nemcsak, hogy nem tervez konzervatív kormányzást, sőt inkább azért harcolna, hogy az ellenzék 2022-es választási győzelme esetén Gyurcsány pártjáé legyen a legerősebb frakció.

„Márki-Zay Péteren keresztül a baloldal most jobboldali emberek szavazatát akarja megszerezni ahhoz, hogy hatalomhoz jusson” – közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Majd hozzátette, rájöttek, hogy nincs már elég szavazó a baloldalon, ezért ráfogják Márki-Zayra, hogy jobboldali, hátha onnan tud még szerezni támogatókat.

A hódmezővásárhelyi polgármester a harmadik előválasztási vitán kijelentette: „bárki is legyen Magyarország miniszterelnök-jelöltje, egy olyan közös programot fog végrehajtani, amelyben a baloldali programelemek és a zöld elemek, sőt a liberálisoknak kedves, fontos pontok is megvannak”, rámutatva, „szó sincs arról, hogy egy konzervatív kormány alakulna Magyarországon”.

Kibökte azt is, hogy nem ő fogja összeállítani a közös ellenzéki listát. Tehát Gyurcsány osztotta a lapokat. Már az is látszik, hogy a háttérben egyre inkább aktivizálja magát Gyurcsány Ferenc hálózata, régi emberei a visszatérésre készülődnek.

Bajnai Gordon teljes mellszélességgel beállt Márki-Zay mögé,  majd aktivisták toborzásába kezdett. A toborzás igazi oka az lehet, hogy a baloldal szinte egyáltalán nem rendelkezik mozgósítható szimpatizánsokkal.

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások