Válassza az Oldal lehetőséget

A DK a NŐK40 nyugdíj lehetőségét is elvenné

A DK a NŐK40 nyugdíj lehetőségét is elvenné

Ha valaki kételkedett volna abban, hogy Gyurcsány Ferencék valójában mire is készülnek kormányra kerülésük esetén, akkor most világossá vált: eltörölnék a „NŐK40” kedvezményes nyugdíj lehetőségét.

Az egyik választási vitaműsorban a DK szakpolitikusa Dávid Ferenc közölte, a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazása rossz konstrukció. Ugyan még hozzátette: „nincs élő ember, aki ma azt merné mondani egy választás előtt, hogy: hölgyeim, visszaállítjuk a normál menetet.”

Gyurcsányék ismét hazugságokkal tömik a fejünket, így akarva megnyerni a választásokat.

Hazugság az, hogy a „NŐK40” rossz konstrukció lenne, hiszen működik: azok, akik tudtak és tudnak vele élni, boldogan megtették, és örömmel vetik bele magukat a megérdemelt státus kínálta lehetőségbe.

A családdal, a nőkkel csak ez a kormány foglalkozott érdemben, csak ennek a kormánynak jutott eszébe a nők támogatása. A baloldalnak nem volt és most sincs valódi családpolitikája, ha valami lenne is, az kimerül szavakban.

Míg a jelenlegi kormány minden igyekezetével azon van, hogy könnyítsen az idősek helyzetén és visszaadja mindazt, amit a Gyurcsány-Bajnai kormányok elvettek tőlük, a baloldal a 13. havi nyugdíj után még a „NŐK40” intézményét is eltörölné.

A gyakorlatban ez úgy fest, hogy egy középiskolás kora óta dolgozó magyar nő, aki 60 éves korára, már ledolgozott 40 évet, és nyugdíjba mehetne, még plusz 5 évet kell munkában töltenie ahhoz, hogy nyugdíjba mehessen. Akkor mégis ki képviseli a magyar emberek, a magyar nők érdekeit? Vajon Ön helyesli-e a DK terveit?

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások