Válassza az Oldal lehetőséget

Ezeknek teljesen elmentek otthonról

Ezeknek teljesen elmentek otthonról

Egyik ámulatból a másikba ejt minket a nagy büdös baloldali összefosás. Sok csoda nem történt, változatlanul hazudnak minden hullámhosszon.

Márki-Zay büszkén osztotta meg alábbi fergeteges szösszenetét: “Előválasztás, népszavazás, kormányváltás! Ebből kettő már teljesült.”

Mi van? Mikor népszavaztál, te szerencsétlen? Még csak addig jutottatok, hogy kínkeservesen összehazudtatok egyszer 235 ezer, másszor 470 ezer aláírást, ami köztudottan még nem népszavazás, csak egy lehetőség, hogy az legyen belőle.

Már a nagyobb összeg kijelentése is bátor ötlet, hiszen két kérdésre darabonként 235 ezer jött össze úgy, hogy pár nappal az aláírásgyűjtés vége előtt még sehol sem tartott a fantasztikus aktivista-hálózat.

De sebaj. Megoldották. Kell még pár tízezer aláírás? Kein problem. Van az előválasztásról adatbázis, össze lehet abból hozni a kellő mennyiséget. Össze is hozták sitty-sutty.

Aztán kezdődött a dicsőség-hadjárat. MZP-t követték a többiek, hiszen központi ukáz volt, hogy mindegyik kevésbé normális önjelölt baloldali kitegye valamilyen formában ezt a közösségi oldalára.

A dél-somogyi mesemondó, Andersen például ezt írta: “Dacára a rossz időzítésnek, az első körben az NVI által biztosított túl kevés aláíróívnek és a gyakran zord időjárásnak, sikert arattunk és egy hónap alatt bőven, jelentős ráhagyással összegyűjtöttük a szükséges aláírásokat. Az előválasztás megszervezése után a pártok és a civilek mögött álló aktivistahálózat ismét megmutatta, hogy milyen jól szervezetten, egymást segítve dolgoznak, pártlogók helyett pedig a közös célt nézik.”

Erősen magyarázkodásnak tűnik ez a bejegyzés, hiszen lehet mindenre fogni a kudarcot. Rossz időzítés – miért nem kezdték korábban? -, meg persze az a piszok fideszes NVI, meg a zorbán által megrendelt téli hideg.

A jelentős ráhagyás szintén kamu, ami cseppet sem biztos, hogy elég lesz, mert minden egyes korábbi alkalommal volt 15-25% olyan aláírás, amely valamilyen ok miatt nem felelt meg a követelményeknek, amiket nem lehetett hitelesíteni. Az utolsó pillanatban besepert 60 ezer aláírás pedig elég necces ebből a szempontból.

Valóban remek teljesítmény. Siker siker hátán. Én inkább azon gondolkodnék el a helyükben, hogy hová a jó francba tűnt az a néhány százezer ember, aki részt vett az előválasztáson? Vagy már az is ordas kamu volt, elvtársak?

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások