Válassza az Oldal lehetőséget

Hej, Vargáné gyűlöletet kavar

Hej, Vargáné gyűlöletet kavar

Mióta az ellenzéki oldal is berúgta a kampány motort, sajnos egyre többször hallani róla, hogy itt-ott verekednek, köpködnek emberi méltóságukból kifordulva, mint aki felmentést kapott a viselkedés alól.

A minap itt, Kaposváron is történt egy felháborító esemény, ami már a balkáni szintet is meghaladja. A DK-s plakátoló akciócsoport megtámadta a Mi Hazánk plakát kihelyezőit. Az egyik fiatalembert úgy megütötte egy DK-s agresszor, hogy mentő vitte a kórházba, a rendőrség egyébként nyomoz az ügyben.

A sértett Mi Hazánk-os fiatalemberről kiderült, hogy a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium diákja. Érdekes egybeesés, hogy a DK-s ellenzéki összefogás képviselő-jelöltjének, Varga Istvánnak a felesége az intézményben tanít, és hallani, hogy hergeli az ott becsülettel és elhívástudattal dolgozó kollégáit, diákjait.

A kérdés adja magát: a baloldalnak már semmi sem szent?  Vajon milyen lehet bemenni egy olyan tanáriba, ahol, ha nem akar valaki bajba kerülni, ott csendben nyelve, muszáj hallgatni az uszításokat? Hogy mondhatja magát valaki demokratának, ha nem hagyja meg másnak azt a jogot, hogy ő döntse el, hogy a jót jónak látja-e, a rosszat meg rossznak. Vajon ki ássa az árkokat?

Egy ilyen tanár képes-e politikamentesen oktatni, és a diákoknak biztosítva van-e a joga arra, hogy szabadon tájékozódjanak és döntsenek? Ebben a fogékony korban a gyűlöletkeltés vissza nem fordítható károkat okozhat és megmérgezi a levegőt.

Milyen demokrata párt az, amely nem tűr meg az övétől eltérő véleményt, mert olyan erőszakos? El lehet gondolkodni, hogy mi lenne velünk akkor, ha ők kerülnének hatalomba. Búcsút inthetnénk a szólásszabadságnak is.

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások