Válassza az Oldal lehetőséget

FeldERROR – Kaposvár szégyenének élete ennyire a pénz körül forog?

FeldERROR – Kaposvár szégyenének élete ennyire a pénz körül forog?

A koronavírus-járvány alatt megszedte magát a maszkok árulásán – bár ez inkább a kaposváriak elárulása volt. Hátba szúrta bajtársait, csak hogy a képviselői fizetését megkapja, pedig itt sem a városáért, hanem a saját maga kis fizetéskiegészítéséért ül be melegedni a közgyűlésre. Tönkretette volna a Kométát. Most pedig azzal van baja, hogy a koronavírus elleni védekezésből mindenkinek ki kell vennie a részét. Persze, hogy baja van vele, mert eddig keresett a járványon, manapság pedig azzal szembesült, hogy most nem az ő zsebében landolnak az adóforintok, hanem azt védekezésre költi a város.

Ilyen egy jó ember?

Felder Frigyesről illik tudni, hogy semmit nem tesz önzetlenül, neki csak a saját profitja számít, legyen az anyagi vagy politikai. A szerintük független ellenzéki összefogás – DK, Jobbik, MSZP, LMP, Momentum gangbang – kampányfőnökeként elvárta, hogy csurranjon-cseppenjen valami. Csakhogy, ő az LMP képviseletében súlytalan volt, a kampánya olyan jól sikerült, hogy egyetlen körzetet sem szereztek meg, nyilván ezekért pedig mást volt a hibás. Mindenki, aki nem ő. Maradt ugye a kompenzációs lista, amin azok juthatnak be a közgyűlésre, akikre egyébként a kutya sem kíváncsi. A két legerősebb párt a DK és a Momentum helye bérelve volt, a Jobbik szintén le volt előre zsírozva, Nadrai Norbert szőlősgazda – ha nem ismerné, nyugodjon meg, nem Önben van a hiba – pedig még el is vitt az orruk elől egy helyet. Éppen Felderét.

Mert az összefogás időközben megállapodott, hogy Pintér Attila lesz a negyedik emberük a közgyűlésben, aki a halálos ágyán fekvő MSZP egyik utolsó lovagjaként legalább néha napján úgy tett, mintha Kaposvárért dolgozna. Azonban Felder ezt nem hagyta szó nélkül, és bejelentkezett egy ügyes trükkel az utolsó helyért, „barátai”, „társai”, „kollégái” legnagyobb döbbenetére. Persze ők ezt nem hagyták szó nélkül, ám a bíróság Feldernek adott igazat, aki bár gusztustalanul, de meglepő módon törvényesen cselekedett. Így arcon köpte a többieket, de 5 évre legalább megint megvan a hőn áhított havi lóvé. Neki ez belefért, lelkiismeret nélkül pedig könnyű élni tovább az életet.

Ilyen egy felelősségteljes képviselő?

Feldernek most az a baja, hogy mindenkinek részt kell vállalni a koronavírus-járvány legyőzése érdekében, nem pedig csak azoknak, akiknek szerinte kellene. Szerinte az önkormányzatnak nem dolga megvédeni a kaposváriakat, de dolga átutalni az ő fizetését és maszkokat vásárolni tőle. Mert ugye az neki jó, ha pedig a járvány ellenes védekezés sikeres, az neki rossz, mert akkor nem lehet azt mondani, hogy a kormány vagy az önkormányzat jól csinál valamit. Neki kapóra jönne, ha sokan megbetegednének és néhányan meg is halnának, mert akkor mondogathatná, hogy igaza van.  Meg persze hátha akkor vennének tőle még pár maszkot.

Ugyanis, azzal nem volt baja, amikor a város maszkokat küldött minden háztartásba és ezeknek egy jó részét tőle vették meg. Persze nem kedvezményesen, nem ajánlott fel egy darabot sem, de még csak azt sem mondta, hogy akkor adom kicsit olcsóbban. Az önkormányzat akkor is pénzt költött a védekezésre, csak akkor neki ezzel nem volt baja, hiszen hozzájuk került a pénz, nem máshova.

Anno amúgy a Kométa megmentését sem támogatta, sőt a mai napig azon a véleményen van, hogy kár volt anno 2 milliárdot a cégnek, hogy fennmaradjon. Tényleg kár volt? A kölcsön duplán visszafizette a Kométa, a város egyik legnagyobb adózója és legnagyobb foglalkoztatója, családok százainak a megélhetését biztosítja és olyan fejlesztésekbe kezdett, hogy Európában is meghatározó cég legyen. Felder szerint az hiba volt, és ennek hangot is adott a közgyűlésen. Ez az erkölcsileg nulla véglény pedig most észt akar osztani, hogy szerint mit, és hogyan kellene csinálni.

A fizetését félti?

Ugyebár az állam az önkormányzatokkal közösen védekezik a vírus ellen, ezzel van a legnagyobb baja Frigyesnek, akiről köztudott, hogy csak addig csinál valamit, amíg abból neki is haszna van. A védekezésből már kivette a részét, most már senki ne költsön semmire, hiszen nem ő keres rajta.

A kpsvr nevű álhír blogot is írta egy ideig, amíg politikai haszonszerzésre tudta használni. Mert amíg ő volt ott a jani, addig csak az ő méltatásáról szólt a lap. Ő oldott meg minden városi problémát, parádézott az RTL Klubnak, hazudozott össze-vissza. Mert a munka nélkül megszerzett pénz mellett még azt imádja nagyon, ha mutogathatja magát, celebkedhet egy kicsit.

Saját maga arcon köpése sem idegen tőle

Mint adminisztrátor imádja megszegni saját kis csoportja szabályait is egy kis – nagyon kis – népszerűség érdekében. A Kapocs Közösség nevű, az életunt, a mindenben csak a rosszat látó kaposváriak napi dühöngését bemutató csoport adminja úgy promózza magát ott is, mintha bárki is kérte volna.  Had idézzük a csoport leírását:

„Ezért kérünk tartózkodni minden olyan témától, hozzászólástól, amely a közösség tagjai között vitát, nézeteltérést, széthúzást gerjeszthet. A csoportban nem lehet közzétenni pártpolitikai anyagokat, felhívást, továbbá semmilyen pártot és politikust népszerűsítő kiadványt, oldalt, blogot, weboldalt.”

Mint adminisztrátor, ő persze bármit megtehet a csoportban, így mára már eljutottunk oda, hogy napi szinten sérti meg saját szabályzatát, hogy 2-vel több emberhez eljusson a véleménye. A családja, plusz kettő. Persze mi lennénk a legjobban meglepődve, ha nem így tenne. Felder sokszorosan bizonyította már azt, hogy mindamellett, hogy mindenre alkalmatlan, emberileg is hulladék. Bár az LMP színeiben indul, már zöldhulladékként sem szállítható el, mivel úgy udvarol a Momentumnak néhány falatkáért, hogy abban biztosak vagyunk: a világ összes fáját kivágná és saját kezűleg tágítani az ózonlyukat, ha odaengednék a lila kondér mellé.

 

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások