Válassza az Oldal lehetőséget

Vargára semmit

Vargára semmit

Egy 2018-as Erdélyben tett látogatása alkalmával a Jobbik egykori elnökének mondták, hogy a „disznóólamat sem bíznám rád”. Vona úgy látszik komolyan vette a dolgot, elszontyolodott, majd lemondott. Vagy megpuccsolták.

Több helyen találkoztam azzal a kijelentéssel, hogy ezt, vagy azt nem bíznánk rá valakire. De valójában kire mit NEM bíznánk rá?

Márki-Zay mostanában olyan kijelentéseket tesz, melyek miatt legtöbben 3 vasgolyót sem bíznának rá egy üres, zárt szobában. Egyet elveszítene, egyet elrontana, egyet pedig ellopna. Márki káros az Ön és környezete egészségére, ez bizonyított tény. Jakabra nem bíznánk parizert, de a több gyermekes postás családanyák sincsenek biztonságban tőle. Meg a krumplik sem. Hadházyra nem bíznék egy lyukas zoknit sem. Hadházyval kapcsolatban említhettem volna a „lószerszámot” is, de azt kivételesen rábíznám. Kunhalmi művésznőre pedig egy vasajtót sem. Niedermüllerre egy bitcoint sem, Lacknerre egy zacskó fehér port sem. Gyurcsányra nem bíznék még egy üveg arcszeszt sem, azt is meginná. Karácsonyra meg? Nem bíznék egy városházát vagy egy parkolót sem, legfeljebb egy vízibicikli sávot. Hogy Gréczyre mit nem bíznék, azt nem tudom, de biztosan nem szeretnék vele kezet rázni.

Na de mit bíznék Vargára?
Tudjuk már, hogy Varga képes önmagával szerződni. Képes önmagának kölcsönt adni. Arra kíváncsi lennék, mennyit pereskedhetett önmagával, amikor nem adta meg saját magának a kölcsönt. Fenyegette is önmagát, vagy csak kérlelte, hogy „te, figyu, Pista, add már meg azt a lóvét, légy oly kedves”? Amikor önmagával szerződött, előtte alkudozott is önmagával, hogy mennyiért csinálja meg saját magának a vállalt munkát? Varga képes megtalálni egy rég elveszett Takáts Gyula írta könyvritkaságot. Lehet, hogy vele kellene megkerestetni Gyurcsány Ferenc diplomáját is?

Varga sok mindenre képes, de nem alkalmas semmire. Sokáig gondolkodtam, hogy mit bíznék Vargára. Céges szerződéseket? Takáts kéziratokat? Aztán a dilemmámat elhessegetve rájöttem: VARGÁRA NEM BÍZNÉK SEMMIT.

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások