Válassza az Oldal lehetőséget

A gyűlöletkoalíció drága ára

A jelenlegi kormány és Orbán elleni gyűlölet, úgy tetszik, nem ismer már határokat sem! S ez a gyűlöletkoalíció egészen képtelen dolgokat szül! Tíz polgármester – köztük Siófok polgármestere – írta alá azt a levelet, amelyben Budapest mellett több magyar önkormányzat kezdeményezi: az Európai Unió Bizottsága és az Európai Parlament támogassa azt a törekvést, hogy a támogatásoknak legalább a felét az önkormányzatokon keresztül használhassa fel Magyarország. A nyílt levelet Vera Jourovának, az Európai Bizottság alelnökének és Katarina Barleynek, az Európai Parlament alelnökének írták.

Már ezzel is akadnak gondok, hiszen az uniónak nem önkormányzatok, hanem nemzetek a tagjai, s az alapszerződések jelenleg nem tudnak befogadni ilyen kezdeményezést. A jelenlegi rendszerben is van módjuk az önkormányzatoknak közvetlen forráshoz jutni, de igencsak korlátozott célra, viszonylag elenyésző számban és még ettől is kisebb összegben.

Aztán később kiderült, hogy ez a kérés leginkább az uniós válságkezelő alap felhasználására vonatkozik! Szóval ennek a pénznek a felhasználásához kérnének kulcsot az önkormányzatok? Nem szabad elfelejteni, hogy ez az egyáltalán nem csekély összeg nem vissza nem térítendő támogatás, hanem igazából hitel. Ezt a hitelt pedig vissza kell fizetni! Emlékeznek, ugye? A mások által felvett hitelt is vissza kellett fizetni! Nem is volt az olyan régen! Tehát a mostani válságkezelő alap első részletét hét év múlva kell megkezdeni törleszteni, aztán 30 éven keresztül, évről évre!

Ez tény, akkor is, ha némelyek mintha nem tudnának róla! Mert az ugye eszünkbe sem jut, hogy netán az önmagukat szabadnak nevező ellenzéki önkormányzatok arra spekulálnának, hogy ők felveszik és felhasználják a támogatást, a kormány meg majd visszafizeti azt Brüsszelnek! Vagy mégis?

Válaszolj

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi hozzászólások